Lepotan na četiri točka: Upoznajte novi Hyundai i20 (FOTO + VIDEO)

Model je redizajniran u odnosu na prethodnika, kako bi se na evropskom tržištu izborio s veoma jakom konkurencijom

Youtube printscreen

Nakon prvih fotografija koje su, neplanirano ili ne, protekle nedelje dospele na Internet, korejski proizvođač objavio je i tehničke detalje novog i20.

Model ima potpuno novi dizajn u odnosu na prethodnika, kako bi se na evropskom tržištu izborio sa veoma jakom konkurencijom koju čini bar desetak modela iz “B” segmenta.

Što se tiče dimenzija, proporcije novog automobila nešto su drugačije nego pre. Tako je i20 sada niži, ali i širi za oko 30 mm. Ukupna dužina je neznatno veća (za 5 mm), dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 10 mm. Hyundai je saopštio i da je prtljažnik novog i20 veći za 25 litara u poređenju sa aktuelnom generacijom ovog automobila.

Veća bezbednost

Velike promene uočljive su i u putničkoj kabini. U skupljim paketima opreme Hyundai kupcima nudi 10,25-inčnu digitalnu instrument tablu, uz još jedan ekran takođe dijagonale 10,25 inča, koji opslužuje multimedijalni sistem vozila.

Nisu zaboravljeni i napredni sistemi asistencije koji povećavaju bezbednost, među kojima je inteligentni adaptivni tempomat baziran na navigacionom sistemu.

Tu su još i asistencija za održavanje automobila u okvirima vozne trake, upozorenja na vozila u mrtvom uglu i automobile koji nailaze sa bočne strane, kao i unapređeni sistem upozorenja ma mogući frontalni sudar, sa opcijom detekcije pešaka na putu.

Youtube printscreen

Dve opcije motora

Motorizacija se sastoji od dva benzinca. Bazični 1.2 litarski 4-cilindraš proizvodi 84 KS (62 kW) i uparen je sa 5-brzinskim manuelnim menjačem.

Drugi benzinski agregat je 3-cilindarski 1.0 GDi turbo-punjeni motor dostupan u dve opcije snage. Slabiji ima 100 KS (74 kW), a jači 120 KS (88 kW) i može biti nadograđen 48-voltnim “blagim hibridnim” sistemom. Turbo-benzinci povezani su ili sa 6-brzinskim manuelnim ili sa 7-stepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Srbijadanas.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar