METAK NA TOČKOVIMA: Upoznajte automobil vredan dva miliona evra! (VIDEO)

Proizvodnja bi trebalo da krene na leto, ali će zbog korone sigurno doći do izvesnog kašnjenja

Youtube printscreen

Nije tajna da Lotus već uveliko sprema hipersportski model Evija, automobile koji su mnogi već prozvali najmoćnijim na svetu.

Ljubitelji sportskih modela Lotusa već znaju da je za ovu godinu planiran početak njegove proizvodnje. U pitanju je pravi “metak na točkovima”, čija četiri elektromotora oslobađaju ukupno 2.000 konjskih snaga, pri obrtnom momentu od 1.700 Nm. Pogon je na sva četiri točka, jedan motor po točku!

Fabrički podaci govore da Evija ubrzanje od 0 do 100km/h i od 100 od 200km/h postiže za manje od 3 sekunde, dok joj je od 200 do 300km/h potrebno još 4 sekunde.

Iz mesta do 300km/h novi Lotus stiže za manje od 9 sekundi. Maksimalna brzina ovog “električnog mostruma” je nešto veća od 320km/h.

Proizvodnja bi trebalo da krene na leto ove godine, ali će, zbog novonastale situacije sa koronavirusom, sigurno doći do izvesnog kašnjenja.

Youtube printscreen

Serija od 130 primeraka

U očekivanju tog trenutka, britanska kompanija je predstavila konfigurator za potencijalne kupce koji sada mogu bliže da se upoznaju sa ovim modelom i svime što on nudi.

Trenutno su na raspolaganju tri boje karoserije: Atomic Red – crvena, Solaris Yellow – žuta, kao i Carbon Black – crna.

Ono što je već poznato jeste da će Lotus Evija biti proizvedena u ograničenoj seriji od samo 130 primeraka. Prema do sada objavljenim informacijama, Evija će se prodavati po ceni od oko 1,7 milion funti, odnosno nešto manje od dva miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Telegraf

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar