Traži Đilasovu odgovornost: Majka dečaka koji je poginuo na Tašmajdanu poslala OTVORENO PISMO!

Vuk Erceg imao je 10 godina kada je u aprilu 2013. godine propao kroz oštećenu zaštitnu ogradu na Tašmajdanu

Foto ilustracija: Youtube printscreen/E-stock

Majka dečaka koji je poginuo zbog pada sa litice na Tašmajdanu 2013, Irena Petrović, napisala je otvoreno pismo lideru stranke Slobode i pravde Draganu Đilasu. Ona traži njegovu odgovornost za ono što se desilo njenom detetu.

Đilas je u trenutku Vukovog povređivanja, a kasnije i smrti, bio gradonačelnik Beograda, a Petrovićeva krivi tadašnje gradske vlasti, koji su, kako kaže, trebalo da kontroliše izvođača radova na Tašmajdanskom parku.

“Ne interesuju mene izbori, kampanje kao vas, vlast ni moć, ne interesuje me nijedan političar, interesuje me pravda za moje dete i boriću se dok sam živa. Jedan nevini život se ugasio vašom nebrigom”, napisala je Irena Petrović.

Vuk Erceg imao je 10 godina kada je u aprilu 2013. godine propao kroz oštećenu zaštitnu ogradu na Tašmajdanu. Bežeći od pčele, pao je niz liticu visoku oko 10 metara.

“Zvala sam vas nebrojeno puta, niste me ni razgovora udostojili. Spuštali ste slušalicu. Rekli ste mi samo jednom bezobrazno: Šta ja da radim sada? Koliko je dece samo moglo da strada zbog te ograde, koliko je prijava do tada bilo, a ništa niste preduzeli. Postoje svedoci. Ubrzo posle nesreće, došli ste u Tiršovu, doveli tada svoje dete, na zahtev nas roditelja da porazgovaramo, pobegli ste. Da li je moguće da ste takav nečovek? A onda ste dali izjavu za neki portal kako ste obišli Vuka? Imate li vi obraz uopšte? Nikada, nikada, ne da niste došli, nego ste nas sve vreme zaobilazili uz pregršt izgovora. Nema čiju odgovornost do sada niste tražili, evo ja tražim vašu odgovornost. Ako vi mislite da niste krivi, ko je kriv? Gledala sam vaše lažne suze, i to zbog uvrede. Znate li koliko sam suza ja prolila do sada, reka bi mogla da poteče. Samo vas za sve ove godine nisu ni dotakle moje suze, niste prstom mrdnuli. A mog deteta nema više”.

Kaže da je odštetu za duševni boli od grada Beograda poklonila drugoj deci i da će nastaviti da bori za “punu pravdu”.

Zamolila je novinare da budu na njenoj strani.

Smatra da ni uviđaj nije urađen kako treba, “jer se neko potrudio da prikrije mesto tragedije tako što je ograda zavarena po nesreći”.

“Pomozite mi, tražite odgovore, to dugujemo mom Vuku, mom leptiru!”, navodi se na kraju pisma.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar