Danas je pomračenje Meseca u Strelcu: Prigrlite promene i krenite u susret budućnosti

Hteli mi to ili ne, promene su već nastale, ovo je njihova kulminacija

Foto: Pexels/ Drew Rae

Pun Mesec u Strelcu 5. juna donosi kraj i novi početak. Nije dovoljno što je pun Mesec u Strelcu nego su i mesečevi čvorovi promenili znake, a dešava se i lunarna eklipsa. Južni mesečev je ušao u Strelca a severni u Blizance,  i na sve to još dolazi i pomračenje punog Meseca u Strelcu ovog petka. To ima uticaja na sve znake, a pogotovo na Strelčeve i Blizance.

Ovo je značajno pomračenje na osi Strelac – Blizanci ali samo ako dodiruje određene stepene u natalnom horoskopu kao i ako aspektuje uglove i ascedent u orbisu od pola stepena.

Svi znaci zodijaka osetiće promenu energije na generalnom nivou. Najviše Strelčevi, Blizanci, Ribe i Device ali i svi oni koji imaju natalne planete na 15 stepenu bilo kog znaka. Ovo su energetski zapisi koji se odnose na komunikaciju, partnerske odnose, edukaciju, celokupnu filozofiju života, proširenje vidika, svesti , kao i promene mentalnih obrazaca koji su nam pravili problem. Ovo je intenzivna energija koju dodatno pojačava Mars iz Riba a retrogradna Venera ima esenciju prošlosti. Tako da hteli mi ili ne, promene su već nastale i potrebno je samo da ih prigrlimo. Kulminacija događaja koji se završavaju i ustupaju mesto novim drugačijim i svrsishodnijim. Za pojedine pripadnike Blizanaca i Strelca mogući potpuno novi partnerski, poslovni, finansijski i društveni odnosi. Nije jednostavno kada se menja podloga i životni put koji otvara nova vrata budućih doživljaja. Zato je potrebno da se u vremenu punog Meseca u Strelcu uzdržite od povremenog osećaja besa, ogorčenosti i pa i ljubomornih ispada. Sve to je sada već iza vas.

Eklipsa je u zagrljaju južnog čvora, Strelčevima donosi definitivni završetak preslikanih obrazaca potpuno nove vizure životnog puta a Blizancima novo mesto u društvenoj strukturi. Dragi Strelčevi, skidate okove i kočnice svega što je sputavalo vaš progres. Bacate iza sebe teret uverenja i ubeđenja koji su vam krojili zadnjih 18 godina života. Sada su svi vaši problemi ili pogrešni potezi došli u ravan koju treba da promenite. Vreme je za novi početak na novim obrascima i novim uverenjima.

Promenili ste se već i zato osećate da niste sasvim svoji. To će se sada odraziti na vaš život kao neminovna promena. Bitno je da nemate strahove od promena koje vam donose pun Mesec i Južni čvor. Zato završite sa uzrocima koje vam donosi južni čvor i prihvatite kraj problema koji vam daje pun Mesec u vašem znaku. Ovo su astrološki ciklusi koji menjaju tok objektivnih okolnosti ali i tok vaših skrivenih želja. Promenite dosadašnje životne navike samo da bi promenili tok budućnosti. S obzirom da se nalazite na završetku i u nastajanju nove faze u svom životnom ciklusu potrebno je da prigrlite promene koje vam neminovno dolaze u susret i vode vas direktno u budućnost. Strečevi ali i Blizanci dobijaju šansu da raščiste partnerske odnose ali tako da bi ih postavili na nove temelje. Nije nemoguće da oni odnosi koji su već umrli budu zakopani zajedno sa krajem koji označava pun Mesec u Strelcu. Bolne su promene ali su dalekosežne i služe samoevoluciji.

Mars plovi kroz znak Riba, sada su nam emocije “na kvadrat”

Mnogi pripadnici ova dva znaka osećaju se depresivno i zakočeno, međutim to je trenutni privid pred novi start. Blizanci imaju izazove u društvenim partnerskim, rodbinskim i svim odnosima u sledećih šest meseci. Potrebno je da sagledate širu sliku društva društvenih događaja da bi mogli sebe da namestite baš tamo gde i jeste vaše mesto. Budite solidarni i empatični prema osobama koje srećete jer od njih zavisi uspeh i vaše mesto na društvenoj lestvici koje duže priželjkujete. Duša se odmara a vama se čini da stojite u mestu i da su vam vezane ruke i noge. Pred vama je put i šansa da iskoristite sopstvene potencijale ali na novi jedinstveni način. Zato prigrlite promene i krenite u susret budućnosti.

Evo šta pomračenje punog Meseca donosi svim znacima zodijaka:

Ovan
Pun Mesec u Strelcu nagoveštava edukaciju ili lični prosperitet preko inostranstva ili saradnju sa strancima.

Bik
Ovo je period u kome imate naglašeno pitanje nasledstva i investicija.

Blizanci
Pun Mesec u Strelcu naglašava vaše polje javnosti i samoprezentacije u društvenom miljeu.

Rak
Poslovne promene su već počele i sada hvataju zalet.

Lav
Kada su Lavovi u pitanju ovoj pun Mesec donosi vam naglašenu brigu o deci i pitanje njihovog daljeg usmeravanja.

Devica
Promene u kući i vašem domu nisu neočekivane. Međutim više ih ne možete odlagati jer pun Mesec u Strelcu zahteva početak radova.

Vaga
Drage Vage kod vas je naglašen prekid komunikacije sa bliskom familijom. Pokušajte da iskoristite ovaj astrološki događaj da popravite “zamrznute” odnose.

Škorpija
Posebno naglašeno polje novca i finasija donosi vam pun Mesec u Strelcu.

Strelac
Odbacite sve obrasce koji su vas sputavali da bi mogli da krenete napred.

Jarac
Potrebno je da iskoristite ovaj planetarni ciklus i promenite svoje stavove koji vas koče.

Vodolija
Organizujte se drugačije da bi mogli svoje prijatelje da viđate češće. Pred vama su neobične mogućnosti.

Ribe
Vaša karijera je sprema za temeljne promene u kojima možete imati veće nagrade.

Piše astrolog Vesna Trajković

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar