Velika konjukcija Saturna i Plutona 12. januara: Ništa više neće biti isto!

Ova konjukcija se događa na svakih 33 do 38 godina

Zemlja
Unsplash/NASA

Konjukcija Saturuna i Plutona događa se na svakih 33 do 38 godina. Zato su ovo bitni planetarni događaji koji često deluju na mundanom i globalnom nivou. Odnose se na specifične promene na civilizacijskom nivou pa su neminovne transformacije društva, uređenje društvenih struktura, rušenje stare politike, neretko može doći i do ratnih sukoba. Obzirom da je ovo autentična planetarna pojava ova konjukcija Plutona i Saturna ima svoj potpis u istoriji svetskih događaja.

Susret ove dve planete nije lagan tranzit ni aspekt , već je ovo astrološki događaj koji nagoveštava temeljne promene društva koje se u velikom delu istorije izražavaju kroz rušenje stare strukture moći da bi se izgradila potpuno nova . Ovo je slika svake pobune koja ruši temelje poznatog sistema vrednosti ali ne samo na materijalnom nivou nego i u preraspodeli moći u finansijskom pravnom i civilizacijskom sistemu. I ništa više od starog sistema neće biti isto pa čak ni slično. Svakako je ovo nagoveštaj umiranja starog sistema koji mora ustupiti mesto novim pogledima i vizijama. Tako su kroz istoriju krajem septembra 1914 godine Saturn i Pluton bili u konjukciji na 2. stepenu Raka.
Prvi svetski rat je već bio u toku. Sledeća konjukcija se desila 4. avgusta 1947 bila je egzaktna u znaku Lava na 12. stepenu. Znamo da je 1947. godine došlo do podele  Indije i stvaranje dve države: Indije i Pakistana 15.avgusta 1947. Britanska vlada se 1947. godine povlači iz Palestine i prepušta mandat Ujedinjenim nacijama. Tako je 14.maja 1948. proglašena država Izrael!!!

Potrebno je naglasiti da konjukcija deluje u orbisu od 10 stepeni. A obzirom da su Saturn i Pluton spore planete ovakve konjukcije obeležavaju neretko i periode od godinu do dve dana. Tako i ova konjukcija u 2020 godini koja se događa 12. januara obeležava period događaja u celoj 2020 i 2021 godini. S obzirom da su ovi planetarni događaji uočeni kao promena strukture vlasti tj. promena sistema funkcionisanja na globalnom i civilizacijskom nivou.

Možemo očekivati promene koje mogu započeti u 2020 i 2021 godini a koje će trajati sledećih 33 ili 38 godina. Što bi značilo da se sledeći susret Saturna i Plutona može desiti 2053 godine u znaku Riba. Ali se tada
nećemo baviti problemima vezanim za svetske vladajuće strukture već je bitniji duhovni rast i medicinski pomak ili skok u izlečenju na duhovnom i fizičkom nivou.

Zato je ovo samo početak jednog velikog dugoročnog ciklusa sa jakom energijom zemljanog elementa. Koji nas upućuje, uči i čini da se menjamo i postanemo odgovorniji praktičniji tradicionalniji prema osobama i okolnostima koje se nalaze oko nas. Na sve znake zodijaka delovaće ova konjukcija Saturna i Plutona u Jarcu ali jači upliv osetiće svi koji imaju neku planetu u natalnoj karti na 22 stepenu, ili vrh natalne kuće, asc, kao i osobe rođene u znaku ili podznaku Jarca, Raka, Ovna i Vage. Ovi znaci su na ispitu izdržljivosti posvećenosti ali i na ispitu karmičkih zadataka da bi ostvarili svoju svrhu. Ostali pripadnici zodijaka kada odrede gde im u koju natalnu kuću pada ova konjukcija u toj oblasti života mogu očekivati tektonske promene. Zato se setite u novogodišnjoj noći kada se kazaljke sata poklope da zaključate prošlost i stare obrasce i ustupite mesto novim vizijama i događajima koji vas direktno vode u novu budućnost.

 

Piše astrolog Vesna Trajković

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar