Kako da ispravno vratite telefon na fabrička podešavanja

Postoji razlika između tvrdog i mekog resetovanja

Foto: Pixabay

Iako je tačno da vraćanju telefona na fabrička podešavanja treba pristupiti oprezno, postoji nekoliko situacija u kojima je ovo neophodno uraditi. Na primer, kada ste zabrinuti da vaš telefon može biti zaražen virusima, ili kada se pripremate da ga prodate. Uputstvo je za Android uređaje.

Hard reset (Povratak na fabrička podešavanja)

Neophodno je da prvo napravite rezervnu kopiju (back-up) podataka, jer će se svi podaci izbrisati nakon što uradite Factory reset.

Ako ste to uradili, i uverili se da vaš telefon ima bar 30% baterije, pratite sledeća uputstva:

*Settings -> Backup & reset -> Factory data reset -> Reset phone -> Erease everything -> Upišite lozinku ako se traži

Vašem uređaju će biti potrebno nekoliko minuta da se ponovo pokrene, a tada će biti spreman za rad kao i kad ste ga prvi put primili.

Soft reset (Resetovanje telefona)

Tzv. “meko resetovanje” se veoma razlikuje od “tvrdog” po tome što samo zatvara sve otvorene aplikacije i ponovo pokreće uređaj, piše sajt Tech Advisor.

Korisno je ako se vaš telefon ili tablet “zaledio” i ne može da se isključi putem dugmeta koje se inače za to koristi. Kada se uređaj ponovo pokrene, vaši podaci bi trebalo da budu netaknuti. Evo uputstva:

Istovremeno držite dugme za uključivanje telefona i za pojačavanje zvuka -> Sačekajte nekoliko sekundi -> Upišite lozinku ako se traži

Izvor: B92

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar