Ilon Mask OTKRIO: Testiranje STARLINK sistema počinje u julu!

Pred kompanijom SpaceX i dalje su brojne prepreke i komplikovan put do ispunjenja svih obećanja

Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Ilon Mask, osnivač i izvršni direktor kompanije SpaceX, objavio je detalje o tome kada na Zemlji može da se očekuje super-brzi satelitski internet, koji će stići od Starlink “sazvežđa” satelita.

On je tom prilikom istakao da možemo očekivati satelitski internet već u 2020!

Tako je najavljeno da interna beta testiranja počinju za oko tri meseca, dok bi s javnim beta testiranjima trebalo da se počne tri meseca nakon toga.

Već ranije je moglo da se čuje da bi Starlink do kraja 2020. trebalo da postane dostupan u Kanadi i Severnoj Americi, te da će u ostale delove sveta stići tokom 2021.

Krajem prošle godine, Mask je objavio tvit tvrdeći da je za tu radnju iskoristio Starlink satelitsku konekciju, a kompanija je od tada lansirala još šest serija od po 60 malih satelita koji kruže u nižoj Zemljinoj orbiti, razmenjuju signale, te ih šalju na stanice na Zemlji.

Pred kompanijom SpaceX su i dalje brojne prepreke i komplikovan put do ispunjenja svih zadatih obećanja. Na prvom mestu je priprema i lansiranje dodatnih Starlink misija, a u vreme koronavirusa.

Konačni cilj je da se super-brzi internet obezbedi po povoljnoj ceni, i to za sve građane sveta, što će biti posebno korisno za one koji ili nemaju internet konekciju, ili je vrlo loša.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: PCPress.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar