MASKA NA BATERIJE! Lice sigurno nećete dirati, a videće vas cela ulica! (VIDEO)

Opaki koronavirus podstakao je naučnike i istraživače da pokrenu brojne projekte kako bi zaštitili čovečanstvo

Pixabay

Zaštitne maske postale su izuzetno tražena roba u vreme pandemije, što je u jednom trenutku izazvalo i njihovu nestašicu, pa su ljudi pribegavali raznim improvizacijama kada se nađu na javnom mestu.

Opaki koronavirus podstakao je naučnike i istraživače da pokrenu brojne projekte, koji bi u bliskoj i daljoj budućnosti pomogli čovečanstvu da se zaštite od zaraze ili lakše prepoznaju simptome oboljenja.

Jedan od njih je i projekat zaštitne maske kanadske kompanije VYZR Technologies koja čuva korisnika od patogena u vazduhu, ali svakako privlači i puno pažnje na ulici!

Printscreen Youtube

Zvanični opis neobične maske, nazvane BioVYZR, glasi respirator sa prečišćivačem vazduha na napajanje (Powered Air Purifying Respirator, PAPR), a koristi ventilator na baterije da bi upumpavao vazduh u unutrašnjost sistema.

Proizvođač navodi da vazduh prvo prolazi kroz dva N95 filtera, koji eliminišu do 95% čestica iz atmosfere. Filteri ne propuštaju patogene koji se prenose aerosolom, polen ili prašinu, prenosi Zimo.dnevnik.hr.

Cena ovog čuda, tokom kampanje na IndieGoGo stranici, iznosi 240 kanadskih dolara, a pošiljke se mogu očekivati već u maju.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar