Objavljena je mapa svih 5G mreža na svetu, a Srbija je obeležena JEDNOM tačkom

Nema države u kojoj se ne polemiše o mogućnostima, ali i navodnoj šteti, koju donosi nova tehnologija

Foto / Unsplash / Jack Sloop

Nova 5G tehnologija od prvog dana svog postojanja privlači pažnju javnosti širom sveta, od toga kakve novitete donosi na polju komunikacija do brojnih teorija zavera.

Nema zemlje gde se ne polemiše o 5G mreži i njenim navodnim uticajima na prirodu i zdravlje čoveka, pa čak i o tome da izaziva koronavirus?!

Koliko su stvari otišle daleko pokazuju mnogobrojni incidenti i napadi na telekomunikacionu infrastrukturu, kako u regioni, tako i u svetu.

Samo u Britaniji registrovano je više od 70 ataka na 3G i 4G bazne stanice, koje su uništene ili oštećene jer se verovalo da su 5G odašiljači.

Od nedavno na internetu imamo mapu svih 5G mreža na svetu, među kojima se nalazi i Srbija. Zanimljivo je videti koliko je nova tehnologija rasprostranjena po državama, a u našoj zemlji obeležena je samo jedna tačka.

O 5G sistemima nedavno je za RTS govorio i profesor Elektrotehničkog fakulteta, dr Aleksandar Nešković. On je pričao o neosnovanosti teorija zavere, a posebno onih koji se odnose na Srbiju.

Pomenuo je i jedinu aktivnu baznu stanicu u Naučno-tehnološkom parku Zvezdara, koja se koristi u eksperimentalne namene.

Ako želite da saznate više o 5G sistemima u svetu i našoj zemlji pogledajte OVAJ link.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar