“Financial Times”: Ličnost godine je direktor koji je promenio smer poznate kompanije

Kad je on dobio vlast, kompanija je izgledala "kao da može da bude na brzoj traci tehnološke nebitnosti"

Microsoft
Pixabay

Izvršni direktor Microsoft-a Satja Nadela osoba je godine u izboru međunarodnog poslovnog časopisa “Financial Times”.

Ugledni list ukazao je na finansijski i kulturni uspeh Nadele, koji je, kako se ističe, promenio smer Microsoft-a tokom proteklih godina, što je kulminiralo solidnom 2019. godinom.

Otkako je Nadela pre šet godina preuzeo dužnost izvršnog direktora, ukupni povrat koji je kompanija ostvarila za deoničare iznosi više od triliona dolara.

“Financial Times” navodi da je Microsoft “izgledao kao da može da bude na brzoj traci tehnološke nebitnosti” kada je Nadela preuzeo vlast.

Njemu se odaje priznanje za pomaganje u stvaranju “nove svrhe u srcu kompanije, kao i korporativne kulture koja odražava lične kvalitete izvršnog direktora sa više odane poniznosti nego intelektualne bahatosti po kojoj je firma nekada bila poznata”, prenosi Investitor.me.

“Financial Times” navodi da je Nadela nadgledao pomak u strategiji, prelazeći s velikog oslanjanja na tehnološki monopol fokusiran na Windows prema kompaniji koja je fokusirana na kalud poslovanje.

“Nadela kaže da je temeljni pojam da gradimo alate, gradimo platforme kako bi i drugi mogli izgraditi više tehnologije. Mislim da je to relevantnije, potrebnije u 2019. nego što je to bilo 1975.”, navodi “Financial Times”

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar