Tajni tim kompanije “Apple” radi na satelitskoj tehnologiji

Proteklih meseci ova kompanija angažuje nove stručnjake za softver i hardver

Apple
Unsplash/Wesson Wang

Kompanija “Apple” ima tajni tim koji radi na satelitskoj tehnologiji koju bi proizvođač ajfona mogao da koristi za prenos interneta direktno na uređaje, zaobilazeći bežične mreže, piše Blumberg.

Kako navodi taj medij, “Apple” ima desetak inžinjera iz oblasti vazduhoplovstva, satelitskog i antenskog dizajna koji rade na projektu sa ciljem da u roku od pet godina primene njihove rezultate.

Rad na projektu je još u povoju i jasan pravac za upotreba satelita još nije definisan, prenosi B92.net.

Interesovanje za komunikacijske satelite i bežičnu tehnologiju nove generacije znači da je cilj te komapniie verovatno da se omogući prenos podataka na korisnikov uređaj ili povezivanje uređaja i bez tradicionalnih bežičnih mreža.

“Apple” bi takođe mogao da koristi satelite za preciznije praćenje lokacije svojih uređaja, omogućavajući poboljšane mape i nove funkcije.

Nije jasno da li “Apple” namerava da sam razvija satelite ali je odranije poznato da Amazon planira raspoređivanje više od 3.000 satelita u budućnosti.

Poslednjih meseci “Apple” je počeo da angažuje nove stručnjake za softver i hardver za ovaj tim, tražeći inženjere sa iskustvom u dizajniranju komponenti za komunikacionu opremu.

Kompanija je takođe zaposlila dodatne rukovodioce iz oblasti vazduhoplovne i bežične isporuke podataka.

Epl je znatno uvećao budžet za istraživanje i razvoj, potrošivši 16 milijardi dolara u fiskalnoj 2019. godini, odnosno 14 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Jedan od glavnih ciljeva kompanije je da što više tehnologije koje koristi sama i proizvede, pa je rad na satelitima možda takođe deo tog koncepta.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar