STRAH OD DRUGOG TALASA: Manje zaraženih u Kini, prijavljuju se uvezeni slučajevi!

Ukupan broj zaraženih je 81.907, dok je umrlo 3.336 osoba

Foto/Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Kina je danas prijavila manji broj novih slučajeva koronavirusa, ali zvaničnici ipak strahuju da bi importovani slučajevi i aspimtomatske infekcije mogli da pokrenu drugi talas epidemije, nakon što su ukinute određene mere.

Nacionalna zdravstvena komisija saopstila je danas da su zabeležena 42 nova slučaja koronavirusa, što je pad u poređenju sa 63 koja su zabeležena prethodnog dana, preneo je Rojters.

Ukupan broj zaraženih je 81.907, dok je umrlo 3.336 osoba.

Komisija je navela i da je zabeleženo 38 importovanih slučajeva, u poređenju sa 61 prethodnog dana, dok je otkriveno i 47 asimptomatskih slučajeva, u poređenju sa 61 dan ranije.

Zvaničnici strahuju da bi moglo da dođe do drugog talasa epidemije zbog Kineza koji dolaze iz inostranstva i osoba koje imaju virus i ne pokazuju nikakve simptome, a mogu da zaraze druge.

Tako je severoistočna Heilongjiang provincija zabeležila rast novih slučajeva jer su kineski državljani ulazili u zemlju iz Rusije, gde raste broj zaraženih.

Virus, koji je otkriven krajem 2019. godine u kineskom gradu Vuhan, raširio se po celom svetu, zarazio više od 1,4 miliona ljudi i ubio više od 87.700 ljudi.

Pandemija je izazvala nezapamćeni haos u globalnoj ekonomiji jer su vlade širom sveta, kako bi sprečili širenje virusa COVID-19, uvele karantine, koji su zaustavili ekonomije,

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

NOVI BILANS U SVETU: Koronavirusom ZARAŽENO više od 1,6 miliona, a UMRLO 95.000 osoba

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar