NAJNOVIJI PODACI: Još ŠEST smrtnih slučajeva u Srbiji, 146 pacijenata se nalazi na respiratoru

Poslednje informacije o situaciji sa koronavirusom

Foto: E-Stock/dusan milenkovic

U Republici Srbiji je do 15 časova 12. aprila 2020. godine testirano je 1.913 osoba od kojih je 250 bilo pozitivno. Hospitalizovano je 2.684 pacijenata, a 146 njih se nalazi na respiratoru.

Nažalost, u poslednja 24 časa imamo šest novih smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 80.

15.26 – Kisić: “Mi smo više puta govorili da prisustvo novinara u sali nismo videli kao faktor rizika, jer smo na bezbednoj udaljenosti. Svi novinari koji su dolazili, morali su da pređu određeni put, što jeste rizično. Vi ste nam dragoceni i želimo da zaštitimo sve naše građane.”

15.22 – Kisić: “Sve mere koje se donose imaju cilj da se spreče kontakti između zaraženih i osetljivih. Bićete obavešteni koje će nove mere biti donete.”

15.17 – Kisić: “Vrlo izvesno je da nijedan region naše zemlje nije pošteđen virusa. Praktično, u svim gradovima je detektovana korona. U Pančevu imamo Opštu bolnicu koja je pretvorena u kovid bolnicu gde je hospitalizovano 150 pacijenata.Većina njih nije iz Pančeva. U Kovinu je kod dva laboratorijska radnika potvđen virus. Oni i članovi njihovih porodica su u izolaciji. Starački domovi su najosetljiviji. Sve hitne mere su sprovedene u cilju sprečavanja daljeg širenja infekcije.”

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar