Italija se VRAĆA U ŽIVOT: Od danas postepena otvaranja, lideri pojedinih regiona PROTIV!

Više od 60 miliona građana Italije već više od mesec dana je pod merama opšteg karantina

Foto: Tanjug/ AP Photo/Alessandra Tarantino

U Italiji, nakon višenedeljne blokade zbog pandemije virusa Kovid-19 koji je u toj zemlji odneo život više od 20.000 ljudi, od danas počinju postepena otvaranja, uz oprečne stavove regionalnih lidera.

Od danas će, osim prehrambenim prodavnicama i apotekama, rad biti dozvoljen i prodavnicama poput knjižara i radnjama s dečjom garderobom.

U Italiji su restriktivne mere kojima je ograničeno kretanje ljudi produžene do 3. maja, međutim prvi korak posle rimokatoličkog Vaskršnjeg ponedeljka, 13. aprila, odnosi se na postepene poslovne aktivnosti, a ta odluka naišla je na suprotstavljene stavove lidera pojedinih regiona.

Lideri Lombardije i Pijemonta, koji su među najteže pogođenim regionima virusom Kovid-19, su među onima koji su se usprotivili odluci italijanske vlade i u tim regionima će knjižare i papirnice i dalje biti zatvorene.

CRNE BROJKE u svetu: Gotovo DVA MILIONA zaraženih, preminulo oko 120.000 ljudi!

Prema novom pravilniku koji danas stupa na snagu u Venetu, građani su u obavezi da nose zaštitne maske i rukavice, ili da sa sobom imaju gel za dezinfekciju, van svog doma, dozvoljeno je bavljenje sportskim aktivnostima u neposrednoj blizini prebivališta, a

U Venetu će takođe biti dozvoljeno obeležavanje Dana oslobođenja Italije, 25. aprila i Međunarodnog praznika rada, 1. maja – uz tradicionalni roštilj, ali isključivo na privatnom posedu i sa članovima porodice, ne i prijateljima.

Ligurija je najavila postepena otvaranja koja se odnose, pored ostalog, na vrtlastvo, brodogradnju i manje građevinske radove, uz napomenu da „prvi mali koraci“ zahtevaju veliku odgovornost i oprez.

U regionu Lacio knjižare će biti otvorene od 20. aprila kako bi se osigurale sve mere bezbednosti.

Više od 60 miliona građana Italije već više od mesec dana je pod merama opšteg karantina koje su produžene do 3. maja, a očekuje se da će građani te zemlje imati veću slobodu kretanja od 4. maja pošto su restriktivne mere doprinele usporavanju virusa kovid-19 u toj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar