U srpskim sredinama na Kosmetu dvoje preminulo i dvoje zaraženo

U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa nije bilo pregleda u COVID-19 ambulanti

Foto/Printscreen/You Tube

U većinski srpskim sredinama na KiM, u poslednja 24 sata preminule su dve osobe, iz Leposavića i Zvečana, a još dve, iz Kosovske Mitrovice, obolele su od koronavirusa, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Do sada su obolele ukupno 82 osobe, 21 je izlečena, a pet je preminulo, naveo je Ðurić na Instagramu u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (33), Zvečana (19), Leposavića (11), Zubinog Potoka (19). Oni su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (18), Studentski centar Kosovska Mitrovica (30), KC Niš (1), KC Kragujevac (4), KBC ”Dr Dragiša Mišović” Beograd (2), Beogradski sajam (1).

Na području Kosovske Mitrovice testirano je 18 lica, u COVID ambulanti DZ u Leposaviću testirana su 2 lica, a u Zubinom Potoku testirane su 3 osobe, dok se 143 lica nalazi u samoizolaciji.

U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa nije bilo pregleda u COVID-19 ambulanti.

Radi se na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica.

U opštini Zubin Potok i Peć, navodi Ðurić, posetili smo 90 socijalno ugroženih domaćinstava i podelili im pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a u opštini Gnjilane nabavili smo i distribuirali neophodne lekove građanima.

U opštini Istok podelili smo lekove, zaštitne maske, rukavice. U opštini Vučitrn obišli smo 72 porodice. U opštini Kosovska Kamenica i Obilić nabavili smo i podelili lekove za 160 lica. Na području Prištine, Kosova Polja i Lipljana za 50 socijalno ugroženih porodica i danas smo obezbedili hleb, naveo je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar