JEDAN novi slučaj koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

Novozaraženi registrovan u Zvečanu

Foto: E-Stock/dusan milenkovic

Na teritoriji Kosova i Metohije u većinski srpskim sredinama registrovan je jedan novi slučaj koronavirusa, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Ðurić.

Novi slučaj COVID-19 registrovan je u Zvečanu.

Time je ukupan broj obolelih od početka pandemije u srpskim sredinama na KiM porastao na 87, izlečena su 33 pacijenta, dok je pet osoba preminulo, naveo je Ðurić u dnevnom izveštaju o koronavirusu na Instagramu.

Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (35), Zvečana (22), Leposavića (11), Zubinog Potoka (19). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (11), Studentski centar Kosovska Mitrovica (34), KC Kragujevac (2), KBC ”Dr Dragiša Mišović” Beograd (2).

Ovo nije epidemija koja će samo stati: Stevanović otkriva koja će mera poslednja biti ukinuta

“U opštini Gnjilane nabavili smo i distribuirali lekove i hranu građanima. U opštini Zvečan obezbedili smo lekove i pelene za 180 lica, 700 džakova brašna, 1.000 litara medicinskog alkohola za javne ustanove kao i medicinsku opremu za zdravstvene ustanove. U Leposaviću smo odgovorili na 170 zahteva za nabavku lekova i hrane, a takođe smo obišli i bošnjačke porodice u selima Rvatska, Kal?in i Vrbe i podelili im pakete pomoći”, dodaje Ðurić.

Kancelarija za KiM je, dodao je Ðurić, u opštini Zubin Potok obezbedila pakete pomoći za porodice ratnih vojnih invalida i ratnih veterana.

“U opštini Peć dopremili smo novac za poštu, kao i neophodne lekove za 6 pacijenata. U opštinama Klina, Istok, Obilić, Štrpce i Kosovska Kamenica nabavili smo i podelili lekove, zaštitne maske i rukavice. U opštini Novo Brdo obezbedili smo hranu za više porodica. U Gračanici smo za 65 socijalno ugroženih porodica obezbedili hranu i lekove”, kaže Ðurić.

Kancelarija je u saradnji sa Crvenim krstom organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi za potrebe KBC Priština sa privremenim sedištem u Gračanici.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar