Muzički spektakl, koji je izazvao žustre polemike, za vikend pred srpskom publikom (VIDEO)

Svetska kritika je veoma podeljena, a sada i vi imate mogućnost da date svoj sud

Film CAts
Tanjug/AP/Universal Pictures

Da li film s milionskom produkcijom i izvanrednom glumačkom ekipom može da nadmaši čuveni mjuzikl, koji se decenijama igra na londonskom “Vest endu” i američkom “Brodveju”, ili da mu bar parira – tema je u svim svetskim kritičarskim krugovima još od svoje pretpremijere koja se poprilično neslavno završila, pa su morali da gra vraćaju na doradu CGI tehnologije posle samo jednog dana prikazivanja, zbog veoma lošeg vizuelnog utiska. 

Iako u tom filmskom ostvarenju igraju sve same zvezde od Džudi Denč, preko Tejlor Svift do Idrisa Elbe i Dženifer Hadson, na IMDB-u je dobilo jednu od najnižih ocena svih vremena 2,6 od 10, dok je mu je na sajtu “Rotten Tomatoes” dato samo 18 odsto podrške.

 

Foto: Tanjug/AP/Universal Pictures

Ipak, pozitivne strane su da se kao reditelj potpisuje Tom Huper, oskarovac poznat po nagrađivanim filmovima “Kraljev govor, “Jadnici” i “Dankinja”, te da malo ovdašnje publike može da ga poredi s čuvenim mjuzklima, što im obezbeđuje dozu objektivnosti u rasuđivanju. 

Film je baziran na romanu “Knjiga starog mačka o mačkama svakodnevnim” T. S. Eliota i pozorišnom mjuziklu Endrua Lojda Vebera koji je jedan od najpoznatijih i najdugovečnijih mjuzikala u istoriji pozorišta na “Vest Endu” i “Brodveju”. Pogledalo ga je više od 81 milion gledalaca u preko 50 zemalja i na 19 jezika, što ga čini jednim od najuspešnijih mjuzikala svih vremena.

Svakako da pre svakog komentara, treba prvo pogledati film, pa tek onda doneti sud.

I. Vujnović

 

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar