Top-lista najkupovanijih naslova u Noći knjige

Definitivno postoji veliko interesovanje za kupovinu u knjižarama, ali po sniženim cenama

Noć knjige
Laguna

Veliki popusti, druženje sa više od pedeset pisaca i lepo vreme privukli su čitaoce svih generacija, a knjige nisu kupovali samo za sebe nego i kao novogodišnji poklon za najbliže.

Posebno lepu misiju imao je naš stalni čitalac koji je knjige kupovao da svojim unucima Mini i Stefanu napravi vrednu biblioteku sa potpisima naših pisaca.

Za samo 7 sati knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca prošetalo je više od 55 000 zadovoljnih ljudi. Iako je u mnogim knjižarama kretanje bilo otežano a redovi veoma dugački, to nije pokvarilo dobro raspoloženje. Deo Noći knjige bile su i cele porodice, bake i deke sa unucima, tinejdžeri, ali i kućni ljubimci koji su uvek dobrodošli u Lagunu i Delfi knjižare!

Družili smo se na čak 59 lokacija u 29 gradova u Srbiji i regionu, a manifestaciji su se pridružile i brojne biblioteke.

Lagunini pisci družili su se čitaocima u čak deset knjižara, a posebnu pažnju privukao je ekskluzivni gost, izraelski pisac Etgar Keret, koji je predstavio svoje sjajne zbirke priča „Iznenada neko pokuca na vrata“ i „Sedam dobrih godina“. Keret je strpljivo potpisivao svoje knjige i svaku originalno ilustrovao, što je kod čitalaca izazvalo posebno oduševljenje.

Najtraženiji naslov u Noći knjige bio je „Veliki pad“ nobelovca Petera Handkea, ali i njegov roman „Golmanov strah od penala“, koji je Laguna objavila neposredno pred Noć knjige. Čitaoci su u velikoj meri tražili i novu knjigu Fredrika Bakmana „Poslednja prilika“, „Anđeosko drvo“ Lusinde Rajli, ali i knjigu „Sapijens“ Juvala Noe Hararija. Od domaći autora najtraženija je bila knjiga Nenada Novaka Stefanovića „Beograd kroz ključaonice 100 kuća“, kao i „Solunska 28, II deo“ Dr Neleta Karajlića.

Evo i top 10 liste najtraženijih naslova u Noći knjige:

  1. “Veliki pad“, Peter Handke
  2. “Poslednja prilika“, Fredrik Bakman
  3. “Golmanov strah od penala“, Peter Handke
  4. “Anđeosko drvo“, Lusinda Rajli
  5. “Sapijens“, Juval Noa Harari
  6. “Beograd kroz knjičaonice 100 kuća“, Nenad Novak Stefanović
  7. “Pertle“, Domeniko Starnone
  8. “Tetovažer iz Aušvica“, Heder Moris
  9. “Ledeni zmaj“, Džordž R. R. Martin”Solunska 28, II deo“ Dr Nele Karajlić

Sledeća Noć knjige očekuje nas u junu 2020.

 

 

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar