Autobiografski film Šarla Aznavura otvara festival dokumentarnog filma (VIDEO)

U pet festivalskih dana publika će moći da uživa u izuzetnim ostvarenjima dokumentarnog žanra

Šarl Aznavur
printscreen/YouTube
Drugi Međunarodni festival dokumentarnog filma ДОК#2 biće otvoren 29. januara u “Kombank dvorani”  filmom “Aznavour by Charles”, netipičnim dokumentarcem o slavnom pevaču, kompozitoru i glumcu Šarlu Aznavuru.

 

Glavni “krivac” za ovaj film je Edit Pjaf koja je Aznavuru darovala kameru “pilar boleks” koja je od tada, 1948, pa sve do kraja njegovog života uvek bila uz njega. On je predano beležio mesta, ljude i život oko sebe, a par meseci uoči svoje smrti počeo je da sklapa kadrove za ovaj dokumentarac.

 

 

 

 

Tokom pet festivalskih dana posetioci će moći da uživaju u izuzetnim dokumentarnim filmovima: “Kinooperateru” o Bili Holidej u režiji Džejmsa Erskina, kao i provokativno ostvarenje “Slava satani” Penija Lija o kultu koji slavi sve ono što se smatra lošim.

Takođe, biće prikazan novi epski dokumentarac “Maradona” britanskog reditelja Asifa Kapadije, dobitnika nagrade “Oskar”, za dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus, kao i tvorca filma o nekadašnjoj legendi Formule 1 – Seni.

 

 

 

 

Još jedna od preporuka je dokumentarac “Pavaroti” nagrađivanog Rona Hauarda, o slavom tenoru koji je postao superzvezda .

 

Detaljniji program uskoro možete naći OVDE.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar