Besplatni koncerti u nacionalnom teatru: ROSSI fest

Tokom četiri dana festivala vrsni domaći i strani umetnici će predstaviti publici raznovrstan muzički program

Rossi fest
promo

Međunarodni muzički festival ROSSI fest, treći po redu, biće održan od 25. do 28. januara  u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Festival će biti otvoren koncertom ansambla Salomon Rosi iz Italije, programom “Muzički cvetovi jevrejskog baroka”, a na tradicionalnom koncertu “Portreti i sećanja” posvećenom žrtvama Holokausta, ove godine biće izvedeno delo Olivijea Mesijana “Kvartet za kraj vremena” u režiji Ane Grigorović.

Završno veče obeležiće koncert duhovne muzike “Davidovi psalmi’’ čime će ujedno biti obeleženo i 140. godina od osnivanja najstarijeg jevrejskog hora na svetu “Braća Baruh” i gostima iz inostranstva. 

Tokom četiri dana festivala vrsni domaći i strani umetnici će predstaviti publici raznovrstan muzički program.

Misija ROSSI festivala je da na jednostvan i kreativan način, a na visokom umetničkom nivou predstavi relevantna dela istorije muzike putem radionica, predavanja, tribina i koncerata, kao i da podstiče stvaranje novih muzičkih dela.

ROSSI fest je inspirisan stvaralaštvom eminentnog evropskog kompozitora Salomona Rosija (1570-1650), jedinstvenog po sintezi Istoka i Zapada, odnosno kasne renesanse i ranobarokne muzike zapadne Evrope i jevrejskih tradicionalnih i sinagogalnih tekstova.

Ulaz na sve koncerte i predavanja je besplatan, a karte se mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta od danas. 

Detalje o programu možete videti OVDE.

 

 

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar