Popularna hrvatska kantautorka Mia Dimšić u osvajačkom pohodu na srpsko tržište (VIDEO)

Nenametljiva, skromna, talentovana i drugačija

Mia Dimšić
Nataša Femić

Nenametljiva, skromna, talentovana i drugačija. Tim rečima možemo opisati mladu kantautorku iz Hrvatske Miu Dimšić. Osvojivši sve što se od nagrada moglo osvojiti od  Zagreba do Splita, rešila je da i srpsku publiku upozna sa svojim stvaralaštvom .Album simboličnog naziva “Sretan put” dostupan je i našim ljubiteljima kvalitetne muzike.

Da li je nenametljivost  Vaša glavna osobina, pa se ona ogleda i kada je posao u pitanju?

Definitivno mogu reći za sebe da sam manje nametljiva nego što ovaj posao iziskuje. Čini se da se to pokazalo kao dobra formula. Trudim se raditi najbolje što mogu i ljudi to primete.

Jeste li iznenađeni uspehom svojih albuma, imajući u vidu da se Vaša muzika razlikuje od svega popularnog u regionu?

Ne mogu to nazvati iznenađenjem, više srećom. Posebno mi je drago što privlačim mlađi uzrast. To je posebna privilegija. Mnogo je važno kada publika upije stavove koje iznesete u pesmi.  Nadam se da će moje pesme imati i dalje smisla za ljude i da će ih i dalje slušati.

Da li je ovaj album novi početak ili logičan nastavak onoga što ste do sada stvarali?

Kako sazrevam, tako se i ja menjam. Mislim da se ovaj album naslanja na prvi, ali da ima ozbiljniji i tvrđi zvuk. Pesme su životne. Šta mi se događa o tome pevam.

Na Vaš muzički put su u velikoj meri uticali Neno Belan, Dziboni i Oliver Dragojević, ali da li je neko iz Srbije za Vas u muzičkom smislu značajan?

Jako volim slušati Aleksandru Radović. Bliska mi je po senzibilitetu, posebno tekstualno. Takođe , obožavam boju glasa Kikija Lesendrića.  Volim jako i Balaševića i smatram da je najbolji liričar na našim prostorima.

Planirate li koncerte u Srbiji u skorije vreme?

Videćemo kako će se stvari razvijati na srpskom muzičkom tržištu. Potrebno je puno truda , a onda će se sve složiti kako treba. Nadam se.

 

Nataša Femić

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar