Najiščekivaniji ruski fim stiže u domaće bioskope (FOTO+VIDEO)

Ruski blokbaster konačno pred srpskom publikom

Invazija
promo

Rusija će u 2020. godinu ući sa najiščekivanijim filmom godine – “Invazija”. Osam dana od svetske premijere u Moskvi, dugoočekivani nastavak najgledanijeg ruskog bioskopskog ostvarenja iz 2017, “Sila privlačnosti”, stiže 9. januara u Srbiju. Ali i u više od 100 zemalja širom sveta!

Naučnofantastični blokbaster vodećeg ruskog režisera Fjodora Bondarčuka neverovatnim specijalnim efektima i inovativnom pričom za taj žanr oduševio je pre tri godine svetsku publiku i kritiku, dokazavši da se filmovi holivudskog kvaliteta mogu snimati i u Evropi. Britanski “Dejli mejl” okarakterisao je “Silu privlačnosti” kao „ruski Dan nezavisnosti“, francuski “Figaro” nahvalio je Bondarčuka kako je publici uz pravog predstavnika nove generacije filmske naučne fantastike ponudio lekciju o humanosti i toleranciji, a američki “Holivud reporter” odao je autorima priznanje da su skromnim budžetom za holivudske pojmove lansirali spektakularnu priču o invaziji vanzemaljaca, drugačiju od onih koje smo viđali u ostvarenjima njihovih režisera. 

 – “Sila privlačnosti” je dokazala da ruski stručnjaci za specijalne efekte mogu da pariraju kolegama iz najboljih holivudskih produkcija, a sa “Invazijom” naše ambicije su otišle još dalje – poručuje slavni sin velikog oca, vanserijskog ruskog glumca i reditelja Sergeja Bondarčuka. – Za samo tri godine tehnologija je mnogo uznapredovala, porasle su nam mogućnosti, a i uložili smo tri puta više novca nego u prvi deo. Siguran sam da ćemo prijatno iznenaditi publiku i pokazati svetu kako se pravi spektakularan naučnofantastični film za 21. vek. Za specijalne efekte, kao u “Sili privlačnosti”, bila je zadužena kompanija “Main Road Post” na čelu sa Armanom Jahinom, koji je u međuvremenu postao član Američke filmske akademije. Angažovali smo naše najveće mlade glumačke zvezde Aleksandera Petrova, Irinu Staršenbaum, Rinalja Muhametova i Jurija Borisova, a uz nas su i najbolji filmski radnici koje Rusija može da ponudi. Zajedno ćemo oboriti rekord “Staljingrada”!

 Radnja “Invazije” odigrava se tri godine nakon što se svemirski brod srušio u moskovsko predgrađe, odakle je, posle teške borbe sa ruskim oružanim snagama, odleteo sa naše planete. Junakinja Julija (Irina Staršenbaum), koja je jedina bila u kontaktu sa vanzemaljcem Hekonom (Rinalj Muhametov), spasena je od sigurne smrti uz pomoć vanzemaljske tehnologije. Zahvaljujući njoj stekla je i neobične sposobnosti koje će joj otežati život. Nekada buntovna ćerka gradskog komadanta Valentina Lebedeva (Oleg Menšikov) mora da se pomiri sa novom ulogom koju joj je nametnula država – postala je eksperimentalni kunić u tajnoj laboratoriji Ministarstva odbrane. Naučnici i vojska unose u atome njena osećanja, emocije i iskustva, pokušavajući da otkriju prirodu Julijinih rastućih moći. Ali, njen novostečeni dar ne uzbuđuje i ne privlači samo ljude. Tri godine posle prvog kontakta sa vanzemaljcima, pretnja od invazije nadvila se nad čovečanstvom. Postoji samo jedan način da Zemljani pobede u nadolazećem sukobu – moraju da pronađu snagu u sebi kako bi ostali ljudi. Mogu li ljubav, odanost i milost da budu jači od moći vanzemaljske tehnologije?

Izvor: promo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar