Pogledajte trejler o najvećem srpskom scenografu svih vremena (VIDEO)

Miljen Kljaković Kreka se konačno našao s one strane kamera, kao glavni akter filma o sebi i svom radu

Džoni Dep i Kreka
printscreenYouTube

Kad on radi scenografiju, ona sigurno biva zapažena. Možda je to razlog zbog čega već dugo ne radi u svom rodnom gradu, budući da je jednom rekao, a Tanjug preneo:

“U svim filmovima na kojima sam do sada radio, imao sam dovoljno i vremena i prostora da uradim nešto što će koristiti filmu. Ovde (u Srbiji) to je svedeno na minimum pa, zašto se onda mučiti“.

Foto: printscreenYouTube/Delikatesna radnja

A izgleda da je došao trenutak kada će se Miljen Kljaković Kreka naći s one strane kamere, kao glavna tema dugometražnog dokumentarca Strahinje Savića o karijeri čuvenog scenografa punoj strasti, umetnosti umetnosti dizajna i lepote jednog sna.

“Za sada mogu da kažem da će to prevashodno biti montažni kolaž filmova, bogatog arhiva, ali i dragocenog materijala koji smo snimali. Veliki broj poznatih i afirmisanih imena govore o Kreki, ali to nije sve… Jedna od osnova filma je i pitoreskno Krekino hodočašće prema Meki i Medini, scenografijama koje nisu porušene i još uvek postoje, stvarnije od stvarnosti’’, rekao je reditelj Strahinja Savić za FCS.

Završetak filma planiran je početkom sledeće godine na lokacijama u Los Anđelesu, a njegova premijera očekuje se na jesen.

 

I. V. 

Izvor: Objektiv, FCS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar