Dobrodošli u svet “Vičera” – očekujte ratove, magiju, čudovišta i brutalnu zabavu

Epska priča o lovcu na čudovišta i njegovim neverovatnim avanturama koje vas drže na tananoj granici između neizdrža i uzbuđenja

vičer
Screenshot Youtube

Ne smete “Vičera” porediti sa “Igrom Prestola” – ima previše bajkovitih scena koje su prošarane čudovištima slovenskog folklora. Ne smete ga porediti ni sa “Gospodarom Prstenova” – previše nasilja iz kog se ne izvlači nikakva pouka. Ne smete ga porediti ni sa knjigama ili igricama iz kojih crpi inspiraciju – ova serija uzela je najbolje iz “oba sveta” i napravila specifičnu mešavinu koja vas naprosto tera da je izbindžujete za jednu noć. 

 

 

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објава коју дели The Witcher (@witchernetflix) дана


Prva sezona Netfliksove (sada već možemo da je nazovemo) hit serije “Vičer” je originalna interpretacija romana Andžeja Sapkovskog – epska priča o lovcu na čudovišta i njegovim neverovatnim avanturama koje vas drže na tananoj granici između neizdrža i uzbuđenja. Kada već dovoljno zanimljivom predlošku dodate injekciju Netfliksovog enormnog budžeta u kombinaciji sa harizmom Henrija Kavila u glavnoj ulozi – ne možete da omanete.

Svet “Vičera” je ciničan, mračan, brutalno protrešen dugogodišnjim sukobima zaraćenih frakcija, prošaran magijom i fantazijom koja se, pak, ispoljavaju u vidu haosa i strahovitih stvorenja koja su uzeta direktno iz vaših najgorih noćnih mora. 

 

 

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објава коју дели The Witcher (@witchernetflix) дана


Tajna uspeha leži u Geraltu

 

Svako ko je igrao neki od tri dela čuvene igrice reći će vam da uspeh “Vičera” u najvećoj meri zavisi od jednog faktora – Geralta od Rivije. Poznat i pod nazivom “Beli vuk” ovaj neustrašivi ratnik glavni je lik serije. Geralt je misteriozni član esnafa koji ima specifičan izbor članova – naime, da bi postao to što jeste svaki od vičera podvrgnut je magijskim transformacijama koje od njih prave mutante sa natprirodnim moćima koja im pomažu u lovu na svoje mete. 

U igricama i romanima Geralt je prikazan kao ratni veteran, grubog i surovog izgleda. Nije ni čudo što su fanovi digli prašinu kada je objavljeno da će se u glavnoj ulozi pojaviti holivudski lepotan Henri Kavil. Međutim, ono što nisu ni mogli da pretpostave je da je Kavil jedan od njih. Glumac je pasionirani ljubitelj priče o “Vičeru”, a poverenje produkcije je opravdao fenomenalnom interpretacijom “Belog vuka”. Od pokreta, do govora, facijalne ekspresije i čuvenog gunđanja, Henri je oduševio i najrezervisanije gledaoce. 

 

 

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објава коју дели The Witcher (@witchernetflix) дана


Radnja serije možda je i jedini minus koji se može pripisati Netfliksu. Pokušaj balansiranja između bogate građe koju pružaju romani i ekspozivnije radnje koju je predstavila igrica nije u potpunosti uspeo. Ponekad se čini da su određene scene nepotrebno otegnute, dok se druge završe i pre nego što su počele, dajući premalo ekspozicije za one koji nisu upoznati sa knjigama ili avanturama iz digitalnog sveta. No, čak je i ovakav propust lako “oprostiti” – sve je savršeno upakovano u ukrasni papir fenomenalnih specijalnih efekata koje prati moćni saundtrek. 

Jedino za čim fanovi svakako mogu da žale je “samo” osam epizoda koliko čini prvu sezonu, sa prosečnim trajanjem epizode oko 50 minuta. Onog momenta kada vas “Vičer” uhvati u svoje kandže – ne želite da se vožnja završi. Dobra vest je svakako činjenica da ovo nije kraj sage, a iz Netfliksa najavljuju snimanje druge sezone već početkom 2020. godine. Na malim ekranima Hernija Kavila možemo očekivati sledeće godine u ovo vreme.

D. Krša

Izvor: 0bjektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar