Novi roman iz pera tvorca ozloglašenog zlikovca Hanibala Lektora

Autor hita "Kad jaganjci utihnu" vraća se na svetsku scenu nakon 13 godina pauze

knjiga
pixabay.com

Ako ste ljubitelj napetih krimi romana kroz koje se prožimaju elementi horora od kojih bi vam se koža naježila – imamo dobru vest za vas!  Posle pauze koja je trajala skoro 13 godina, čuveni pisac Tomas Haris pripremio je novi roman pod nazivom Kari Mora – priču o mračnim dubinama ljudske duše, pohlepi i posledicama opsesija. 

Haris je fanove žanra “kupio” romanom “Kad jaganjci utihnu”, koji je prodat u 30 miliona primeraka i koji je potom doživeo uspešnu ekranizaciju u kojoj je zablistao ser Entoni Hopkins u ulozi glavnog antagoniste Hanibala Lektora.  Nakon 13 godina, pisac je odlučio da se vrati na svetsku scenu novim napetim trilerom.

Kako je najavljeno, nova knjiga neće imati veze sa dosadašnjih serijalom o ozloglašenom Hanibalu, ali je autor pokušao da zadrži svoj prepoznatljiv stil. Igra zavisti, mračnih opsesija i borbe za goli život prepoliću se sa iskonskim zlom koje isijava sa svake stranice.

Glavna junakinja romana Kari Mora pobegla je od revolucije u potrazi za novim početkom. U Majamiju, naizgled zaštićena, radi razne poslove da bi preživela. S druge strane, lep, ali obeležen ratom, nemilosrdni ubica Hans-Peter Šnajder zarađuje za život tako što ostvaruje najsurovije i najmorbidnije fantazije bogatih i moćnih. Predvodnik je grupe beskrupuloznih ljudi koji tragaju za blagom – dvadeset pet miliona dolara u zlatnim polugama leži skriveno ispod vile koja je nekada pripadala Pablu Eskobaru, kolumbijskom kralju droge. Svojom neobičnom i zastrašujućom pojavom Hans-Peter u ljudima izaziva gađenje i strah, ali on ne mari za to. Jer kad prepoznaju čudovište u njemu, obično je već kasno. Sve dok ne izabere Kari Moru, ženu koja se ne plaši da pogleda demona pravo u oči.

 

Izvor: Objektiv, b92

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar