U susret dodeli Oskara: južnokorejski film “Parazit” u crno-beloj tehnici

Reditelj će novu verziju filma predstaviti na filmskom festivalu u Roterdamu

PArazit
printscreenYouTube

Mnogi predviđaju da će na 92. dodeli Oskara, zakazanoj za 10. februar 2020, pobediti “Parazit” Bong Džo Hoa koji je domaća publika imala prilike da vidi na poslednje Festivalu autorskog filma.

Ali, reditelj ove crnohumorne komedije, koji je bukvalno pomerila kritiku i gledaoce svih festivala i inkasirala 126 miliona dolara zarade, ne želi da se zaustavi na ovome pa je najavio crno-belu verziju ovog filma.

Tako će 22. januara, na Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu u Južnoj Holandiji, biti predstavljena crno-bela verzija “Parazita“, piše Film Stage.

Ovo nije prvi put da Bong radi ovako nešto – sredinom 2013. na Međunarodnom filmskom festivalu u Mar del Plata predstavio je crno-belu režiju drame “Majka” iz 2009.

Ipak, on nije prvi režiser koji je ponovo filtrirao jedan od svojih filmova – prethodno je to uradio režiser Džordž Miler sa svojim akcionim epom “Mad Max: Fury Road, Logan” te Frank Darabont sa svojom adaptacijom “The Mist” Stiven Kinga.

Kao moguć motiv za ovo navodi se njegova izjava da je “ideju za to dobio nakon što je pogledao film ‘Nosferatu, što je za njega bilo katarzično iskustvo”.

 

 

I. Vujnović

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar