Besmrtni: Dior i Lindberg (FOTO+VIDEO)

Preko 500 strana najpoznatijih manekenki u svevremenim modelima modne kuće "Dior" obećava potpuni vizuelni užitak

Foto: TASCHEN

Čuveni modni fotograf Peter Lindberg, koji je preminuo u septembru u 74. godini, bio je veliki prijatelj i saradnik kuće “Dior” a jedan od poslednjih njegovih projekata s tom kućom, knjiga “Dior Lindbergh New York / Archives“, dostupna je od decembra po ceni od 150 evra.

Foto: TASCHEN

Luksuzno izdanje na 520 strana podeljeno na dva toma – u jednom je izloženo 165 nikad neobjavljenih slika sa snimanja u Njujorku, dok se u drugom odaje počast dubokoj vezi Lindberga s pariskom kućom uz 100 njegovih fotografija kreacija s potpisom “Dior”, od haute couture modela do konfekcijskih komada, koji su objavljeni u najprestižnijih modnim magazinima.

Foto: TASCHEN

Snimanje u Njujorku po mnogo čemu bilo je specijalno.

Iz muzeja “Dior” u Parizu dopremljeno je tačno 80 komada starih preko sedam decenija, a supermodeli kao što su Amber Valeta, Karen Elson i drugi šetali su Tajms skverom u bezvremenim komadima pod majstorskom palicom besprekornog maestra fotografije.

Ta ekstremna suprotnost između svakodnevice užurbanog grada i skupocenih muzejskih primeraka dala je kao rezultat fotografije vredne svog tvorca – Petera Lindberga.

Kadrove sa snimanja uživo na ulicama Njujorka možete videti ovde:

I. Vujnović

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar