Činjenice koje sigurno niste znali o seriji “Game of Thrones”

Omiljena serija s neslavno osmišljenim krajem, ponovo je u žiži interesovanja jer postoji mogućnost da se snimi film s novim završetkom

printscreen/YouTube

“Igra prestola” bila je jedna od najboljih serija decenije. Vrlo su retki oni koji nisu odgledali bar jednu epizodu, a većina je bila razočarana lošim krajem.

Prva epizoda emitovana je 17. aprila 2011, a poslednja 19. maja 2019. Svi smo želeli da bude objavljena bar još jedna sezona ili dve, jer toliko toga još nije rečeno. Knjige je napisao Džordž R. R. Martin, čovek neverovatno sjajnog uma i neograničene mašte. Njegov način razmišljanja je bez premca i mi se nadam da će čelnici HBO da popuste i ipak naprave dugometražni film.

 

 

Serija je osvojila mnoge nagrade – Emi za dramsku seriju, Zlatni globus i Satelit za najboljeg sporednog glumca u seriji samo su neke od njih.

 

Piter Dinklejdž se pojavio u više epizoda nego bilo koji drugi lik

printscreen/YouTubeOd ukupno 67 epizoda emisije, Piter Dinklejdž glumi u 61. Bili smo toliko srećni što smo ga gledali do samog kraja serije, budući da je uspešno prevazišao toliko uspona i padova. Bukvalno nema osobe koja nije volela lik Tiriona Lanistera!

 

Tokom 2012. godine, oko 160 beba devojčica dobilo je ime Kalisi

printscreen/YouTube

Kalisi je postalo veoma popularno ime nakon što je “Game of Thrones” počeo da se emituje i 2012. novi roditelji su davali svojim bebama ime po po Majci Zmajeva. Nažalost, Kalisija je na kraju čitavog serijala postala zla.

 

Sofi Tarner je u stvarnom životu usvojila vukodlaka Sanse Stark


Sofi Tarner se potpuno zaljubila u psa koji je glumio njenog vukodlaka u emisiji. Zbog povezanosti koju je ostvarila sa njim u toku serije, zamolila je mamu da trajno usvoji psa! Njena mama se složila i Sofi Tarner je uspela da odvede svoju omiljenu životinju kući.

 

Lena Hedi i Piter Dinklejdž su najbolji drugari


Lena Hedi i Piter Dinklejdž igraju brata i sestru koji se apsolutno mrze u seriji “Game of Thrones”. Ali u stvarnom životu se druže – često odlaze u restorane i pabove, a vole i da se fotkaju zajedno.

 

Prvi susret Emili Klark i Džejsona Momoe bio je filmski


Emili Klark i Džejson Momoa igrali su muža i ženu u “Igri prestola”. Kad su se dvoje glumaca prvi put sreli, Džejson Momoa ju je nazvao “ženicom” i u zagrljaju je oborio na pod. Oni su dobri prijatelji u stvarnom životu.

 

Lena Hedi i Džerom Flin se mrze


Lena Hedi i Džerom flin su se zabavljali neko vreme ali ta veza nije uspela. Dok su snimali seriju, nikada nisu bili na setu u isto vreme i nikada se nisu zajedno pojavljivali u bilo kojoj sceni. Pisci emisije su morali da poštuju ove njihove zahteve.

 

Džeka Glisona inspirisao je Hoakin Finiks


Mladi glumac koji stoji iza uloge Džofrija Barateona u HBO “Igri prestola” je bio jedan likova koji nam je tokom čitave serije dosta išao na živce pa je poprilično svima laknulo kada je njegov lik preminuo. On je otkrio je da ga je za lik inspirisala gluma Hoauina Finiksa.

 

Kit Harington i Rouz Lesli su se zaljubili na setu


Kit Harington i Rouz Lesli glumili su likove koji su bili ljubavnici u emisiji i koji su se u stvarnom životu takođe zaljubili jedno za drugo. Počeli su da se zabavljaju i konačno su se venčali! Koliko je to romantično!

 

I. V.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar