Trijumf poslednjeg filma Pedra Almodovara u Malagi (FOTO+VIDEO)

"Bol i slava" poznatog reditelja odneo je pet nagrada na dodeli španskog pandana Oskaru

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Film španskog reditelja Pedra Almodovara (70) “Bol i slava” (“Pain and Glory”) trijumfovao je na dodeli “Goja” nagrada u Malagi osvojivši nagrade Španske filmske akademije za najbolju režiju, fotografiju i glavnog glumca.

 


Almodovarov film, koji je i španski kandidat za Oskara, osvojio je i nagrade za najbolji scenario, najbolju originalnu muziku, najbolju sporednu žensku ulogu i najbolju montažu, prenosi AP.

 

“Shvatio sam da sam pisao o sebi i prošlosti i nisam bio siguran da treba da nastavim i otvorim se do tog nivoa, ali jesam i sada sam veoma srećan”, rekao je Almodovar na ceremoniji dodele nagrada.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

Glumac Antonio Banderas osvojio je nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu, a ovo mu je prvi put da osvaja nagradu španske Akademije, nakon pet nominacija.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

Film Alehandra Amenabara “Dok traje rat” (While at War) osvojio je pet nagrada, uglavnom iz tehničkih kategorija, dok je nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu pripala glumici Belen Kuesti za film “Beskonačni rov” (The Infinite Trench).

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

Zanimljivo je da je nagradu za najbolju novu glumicu dobila 84-godišnja Benedikta Sančez za ulogu u filmu “Vatra će doći” Olivera Laksea.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Nagrade “Goja” španske filmske akademije smatraju se španskom verzijom Oskara.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar