Deca neće pamtiti Kobija Brajanta samo po košarci (FOTO+VIDEO)

Tragično preminuli sportista je imao žicu za umetnost i s velikim entuzijazmom se posvetio tome da deci prenese svoje bogato iskustvo

Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP, File)

Tragično preminula NBA zvezda Kobi Brajant (41) nije bio poznat samo po spretnosti na parketu košarkaških dvorana – nakon što se povukao 2016. iz sveta košatke, odneo je kući Emi i Oskara 2018. zahvaljujući animiranom filmu “Dear Basketball”.

 

 

Oprobao se i u pisanju knjige koja je delom bila autobiografska, ali delom nešto poput priručnika za košarkaše pod imenom “Kobi Brajant – Mentalitet Mambe: Kako ja igram” koja je izašla 28. oktobra 2018.

A onda je otkrio tenis. Otac tri ćerke – Natalije, Đijane (takođe tragično izgubila život u nesreći) i Bjanke, vrlo brzo nakon što je dobio četvrtu ćerku Kapri, u junu 2019, učestvovao je u pisanju knjige za decu koja je ugledala svetlost dana u avgustu prošle godine – “Legacy and the Queen”.

Roman za decu uzrasta od devet godina pa naviše, koji je napisao s Eni Metju, prati priču o dvanaestogodišnjoj devojčici Legasi koja mora da osvaja šampionate u kraljevstvu kako bi spasla sirotište kojim upravlja njen otac. Ona uz pomoć magije i prijatelja pokušava da ostvari svoj san i uspe u svom naumu.

Sportista je, prema svojim rečima, pokušao da utka u ovu priču za decu sve ono što bi voleo da prenese svojim ćerkama, a posebno se zahvalio japanskoj teniserki Naomi Osaka koja je bila jedna od prvih osoba s kojom je podelio tu priču.

 

I. V.

 

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar