“Metallica” otkazala dolazak na dva festivala, frontmen i dalje na rehabilitaciji

Zbog poteškoća na koje nailazi u toku svog procesa odvikavanja od zavisnosti, fontmen i gitarista kultnog metal benda uputio izvinjenje fanovima

Foto/printscreen/YouTube

Kultni bend Metallica je zbog rehailitacije gitariste Džejmsa Hetfilda morao da otkaže zakazane nastupe na dva festivala kasnije ove godine.

“Realnost je da u prethodnoj godini turneje nisam imao svoje zdravlje kao prioritet a sada znam da mi je moje mentalno zdravlje na prvom mestu”, kaže muzičar u svojoj izjavi fanovima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Metallica (@metallica) дана

Bend je morao da otkaže dva festivalska datuma, i to na događajima ” Sonic Temple” 15. i 17. maja i  “Louder Than Life” 18. i 20. septembra jer je frontmen Džejms Hetfild i dalje na terapiji zbog zavisnosti.

Svi ostali planirani koncerti ove godine, uključujući njihove nastupe u “Welcome to Rockville” (8. i 9. maja) i “Aftershock” (9. i 11. oktobra) biće održani po planu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Metallica (@metallica) дана

Uprkos svemu, Hetfild je rekao da bi njegovi obožavatelji trebalo da računaju na njega i da terapija deluje.

“Kao deo mog neprekidnog napora da se očuvam i ostanem zdrav, imam veoma kritične evente koji se tiču mog oporavka koji se ne mogu pomerati”, rekao je pevač i gitarista u izjavi i dodao:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Metallica (@metallica) дана

“Izvinjavam se svim našim fanovima koji su kupili ulaznice za ove festivale. Radimo sa promotorima festivala da bismo obezbedili povraćaj novca ili razmenu. Moja namera ovom izjavom je da uputim izvinejnje  svakom od vas.”

Njegova pitanja povezana s zavisnošću prikazana su u dokumentarnom filmu “Some Kind of Monster” iz 2004. godine, koji je opisao kako se bend umalo raspao tokom vremena kada je stvorio “St. Anger”.

“I za 2020. godinu optimističan sam po pitanju blagoslova koji su mi dati i šta mi budućnost donosi“, rekao je Hetfield u svojoj izjavi.

“Cenim sve sjajne molitve i podršku svih otkad sam prošlog septembra otišao na rehabilitaciju. Kao i moljac u plamenu, biti čovek s ovakvom karijerom donosi ogromne izazove i može biti teško. Vaše razumevanje pomaže mom izlečenju”.

 

I. V.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar