Kaje se, ali džaba: Plasido Domingo izbačen iz “La Zarzuele”

Više desetina žena optužilo je velikana opere za seksualno uznemiravanje i zloupotrebu moći dok je bio na rukovodećim položajima

Foto/Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

Španska vlada otkazala je danas učešće tenora Plasida Dominga (79) u madridskom pozorištu “La Zarzuela”, u maju, u svetlu najnovijih događaja u vezi sa seksualnim navodima o nedoličnom ponašanju legendarnog pevača.

Više nije imao kud: Plasido Domingo preuzeo odgovornost nakon optužbi za seksualno uznemiravanje

Odluka je doneta dan nakon što je američka unija koja predstavlja operske izvođače saopštila da su njeni istražitelji otkrili da navodi 27 žena pokazuju jasan obrazac nedoličnog seksualnog ponašanja i zloupotrebe moći od strane pevača u rasponu od najmanje dve decenije, kada je bio na rukovodećim pozicijama u Vašingtonskoj nacionalnoj operi i Operi Los Anđelesa, preneo je AP.

Domingo se u utorak izvinio ženama koje su ga optužile za seksualno uznemiravanje i neprimereno ponašanje, rekavši da preuzima punu odgovornost za svoje postupke.

U saopštenju koje je dostavio medijima naveo je da poštuje žene koje su se konačno osetile dovoljno slobodno da progovore i da želi da one znaju da mu je žao zbog povreda koje im je naneo.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Plácido Domingo (@placido_domingo) дана

“Prihvatam potpunu odgovornost za svoje postupke i iz ovog iskustva sam sazreo”, dodao je Domingo.

Domingo (79), čija karijera traje više od pet decenija i tokom koje se nalazio na visokim položajima, rekao je da razume da su se neke žene plašile da izraze kako se osećaju zbog brige da bi to moglo uticati negativno na njihovu karijeru.

Istraga unije je prva od dve nezavisne istrage pokrenute nakon što je više žena optužilo Dominga za seksualno uznemiravanje i zloupotrebu moći.

Drugu istragu koja je još u toku, pokrenula je Opera Los Anđelesa, gde je Domingo bio generalni direktor od 2003. godine, pre nego što je podneo ostavku u oktobru.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar