Ivan Bosiljčić: Nije dovoljno samo naučiti molitve i Sveto pismo, nego to i primeniti

Kaže da se našao na raskrsnici života kada je posetio Hilandar

Foto/Printscreen/Youtube

“Za mene je vaskrsenje Gospoda suština hrišćanstva, jer je ono dalo potpuni, duboki smisao celom Hristovom životu i stradanju” , kaže glumac Ivan Bosiljčić koji kroz humanitarni rad i odnos prema životu afirmiše vrednosti pravoslavlja.

Svoju nesumnjivu popularnost, Bosiljčić često koristi za afirmaciju pravoslavne vere i čestitih okvira života u hrišćanstvu.

Uskrs u vanrednim okolnostima: Hajde da obradujemo bake i deke

 

“Zajedno sa mojom suprugom Jelenom učimo dete da hrišćanstvo mora biti praktično, jer će u suprotnom biti odbačeno. Nije dovoljno samo proučiti i nabubati molitve i Sveto pismo, nego to i primeniti, jer ljudi ne veruju rečima, nego delima. Veruju našim očima i rukama. Samo življeno, požrtvovano hrišćanstvo ima budućnost”, kazao je Bosiljčić.

O posebnim okolnostima u kojima se Usrks proslavlja Bosiljčić napominje da je Covid 19 nepoznata bolest i da se u skladu sa tim treba primiriti u nadi da će brzo proći.

Balkoni, umetnost i život: Berlinski umetnici našli način da izlože svoja dela

“Treba se uzdržati od teških reči i osuda. Još u 4.veku veliki prijatelj i savremenik Vasilija Velikog, Sveti Amvrosije Milanski rekao je da je sama želja, čežnja za Pričešćem, već Pričešće. Svako od nas u domaćoj crkvi, odnosno kod kuće ima šansu da bude pričešćen”, kazao je Bosiljčić.

Na prvoj velikoj raskrsnici u životu našao se kako kaže pre 20 godina kada je prvi put posetio Hilandar.

Obeležavaju jubilej onlajn: Odložena proslava 70 godina Muzeja u Smederevu

“Nakon toga , Ostrog, Studenica, Dečani, Jovanje, fruškogorski i ostali srpski manastiri i njihovo monaštvo su me mnogo formirali. Pod njihovim blagoslovom 2009. za Vaskrs sa svojim duhovnikom ocem Ilarionom Ðurićem otputovao sam u Jerusalim. Prisustvovao sam čudesnom spuštanju Svetog ognja, držao sam ga u rukama. Vatra koja gori a ne može da opeče me je naučila da gde prestaje logika, počinje vera. Poslednjih godina sam posetio velike ruske svetinje od Moskve, preko Petrograda, Valaamskih manastira i Divjejeva”, kaže Bosiljčić.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar