Bez “Zlatne palme” ove godine: Organizatori Kanskog festivala doneli tešku odluku

Umetnički direktor je kazao da će filmovi iz zvanične selekcije, koje će objaviti u junu, biti delegirani na partnerske festivale

Foto/Pixabay.com

Kanski festival odustao je od ovogodišnjeg, 73. izdanja u fizičkom obliku zbog pandemije koronavirusa, ali će svoju zvaničnu selekciju ipak predstaviti, preneo je Varajeti.

Kan je trebalo da bude održan od 12. do 23. maja, ali je umetnički direktor festivala Tjeri Fremo kazao da u ovom trenutku to ipak nije moguće.

“Zaključno sa današnjim danom fizičko izdanje Kanskog festivala deluje previše komplikovano za organizaciju, pa ćemo početkom juna objaviti našu prvobitnu originalnu, takmičarsku selekciju”, preneo je Verajeti reči predstavnika za štampu ispred festivala.

Onlajn platforma za prave ljubitelje filma: Pratite kritike sedme umetnosti

Fremo je kazao da će filmovi iz zvanične selekcije, koje će objaviti u junu, biti delegirani na partnerske festivale, među kojima je i Venecijanski, kao i u bioskopske dvorane.

Pored festivala u Venecije, koji će o svojoj sudbini doneti konačnu odluku krajem ovog meseca, Fremo je naveo i druge filmske smotre kao potencijalne partnere, za koje je izvesnije da će biti održani.

“Ići ćemo u Toronto, Dovil, Angulem, San Sebastijan, Njujork, Busan, čak i na Festival Limijer u Lionu. Sa Venecijom želimo da odemo i korak dalje i da predstavimo filmove zajedno”, kazao je Fremo.

“Palića će biti, bez obzira na sve”: Zelenović otkrio detalje održavanja jednog od najboljih festivala Evrope

Kanski festival pridružiće se i ostalim vodećim svetskim filmskim manifestacijama koje su najavile globalni filmski festival We Are One, a koji počinje od 29. maja.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar