Vukosavljević: “Našu nezaboravnu Višnju sretaćemo i dalje na Tašmajdanima svojih snova”

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio telegram saučešća

Vladan Vukosavljevic
Youtube printscreen

Srpska kultura smrću Nede Arnerić izgubila je svog dragocenog predstavnika, naveo je u telegramu saučešća ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

“Nesuđena balerina, diplomirana istoričarka umetnosti, Neda Arnerić se opredelila za film i pozorište donoseći srpskoj i jugoslovenskoj sceni umetnicu koja je više od pola veka plenila šarmom i snažnim glumačkim darom. Talentima, gracioznošću i eteričnom lepotom od prvih kadrova osvajala je srca domaće i inostrane publike. Nagrađivana i poštovana, ostvarila je sve što jedna glumica može da poželi”, naveo je Vukosavljević.

U telegramu saučešća ministar podseća da je Neda Arnerić sa samo 13 godina glumila u svom prvom filmu “San” i kaže da je taj naslov obeležio čitav njen život u kome je srećna i uspešna živela svoj glumački i umetnički san.

“Njena tanana emotivnost bila joj je ponekad prepreka u suočavanju sa grubostima svakodnevice ali je i s tom osobenošću stajala rame uz rame sa najvećim zvezdama našeg glumišta. Našu nezaboravnu Višnju sretaćemo i dalje na Tašmajdanima svojih snova”, naveo je Vukosavljević.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar