Lične memorabilije Ejmi Vajnhaus na izložbi i aukciji u Los Anđelesu

Mnogi od predmeta s izložbe će biti predmet aukcije od koje će sav prihod ići u Fondaciju Ejmi Vajnhaus

Ejmi Vajnhaus
Tanjug/AP/Matt Dunham

Prva izložba Ejmi Vajnhaus u Americi biće postavljena u Muzeju “Grammy” u Los Anđelesu sledećeg meseca.

Mnoge stvari pokojne britanske pevačice, uključujući haljinu haljinu s njenog poslednjeg scenskog nastupa u Beogradu 2011. godine (na slici), ali i nikad neobjavljene rukopisne tekstove i kućne video-snimke, članke u časopisima i još mnogo toga činiće postavku izložbe “Beyond Black – The Style of Amy Winehouse”, koja će trajati od 17. januara do 13. aprila.

Foto: TanjugAP/File

Ejmi Vajnhaus je umrla 23. jula 2011, u svom domu u Londonu, od slučajnog trovanja alkoholom u 27. godini. Izdala je samo dva albuma, “Frank“ i “Back to Black“, ali je imala ogroman uticaj na muzičku scenu tog vremena. Osvojila je pet Gremija 2008, ali nije mogla da dođe na uručenje, jer je bila odbijena zbog radne vize u SAD. Pevačica, čiji su hitovi obuhvatali “Rehab” i “You Know I’m No Good”, bila je poznata i po svom karakterističnom izgledu – frizuri s punđom, mačkastom ajalajneru, baletankama, tetovažama i specifičnom stilu.

Na izložbi će se naći i haljine rađene po meri za otkazanu letnju festivalsku turneju 2011. godine, koje nije nikada obukla.

Mnogi od predmeta s izložbe će biti predmet aukcije od koje će sav prihod ići u Fondaciju Ejmi Vajnhaus, koja radi sprečavanju efekata zloupotrebe droga i alkohola na mlade. Aukcija će se održati na Beverli Hillsu, 6. i 7. novembra 2021.

I. V.

 

Izvor: DailyHerald/Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar