U spomen na Vladimira Veličkovića otvorene dve izložbe laureata njegove fondacije

Omaž nedavno preminulom akademiku izložbama laureata nagrade za crtež koju je dodeljivala njegova fondacija

Vladimir Veličković
prinscreenYouTube/Gradologija

Galerija “Haos” priređuje svojevrsni omaž nedavno preminulom akademiku Vladimiru izložbama laureata nagrade za crtež koju je dodeljivala njegova fondacija. 

Foto: Matija/Haos

Izložba prošlogodišnjih laureata nagrade za crtež Fondacije Vladimira Veličkovića otvorena je u utorak u galeriji “Haos”, a večeras je u Kući legata u Knez Mihailovoj otvorena i izložba svih dosadašnjih dobitnika te nagrade – 28 mladih umetnika i umetnica.

Za 11 godina i isto toliko dodela nagrada odabrano je 28 umetnika koji su se istakli u svojim crtačkim promišljanjima i još desetine njih (47) pohvaljeno je za svoj likovni rad.

Foto: Matija/Haos

Među laureatima čija su se dela našla na postavci u Kući legata su i Aleksandar Jestrović (Jamesdin), Vuk Ćuk, Vladimir Lalić, Nataša Kokić, Predrag Damjanović, Nina Ivanović, Hana Rajković, Vladimir Sekulić, Andrea Dramićanin, Tamara Žderić, Jovanka Stanojević, Vladimir Miladinović, Ivana Živić Jerković i Petar Mirković.

Foto: Matija/Haos

Na monitoru galerije će biti prikazane fotografije (360) Vladimira Veličkovića sa dosadašnjih izložbi, dodela nagrada, obilazaka grada sa njegovim gostima, uz pojedinačne i grupne portrete uglednog umetnika. Na postavci tj. omažu profesoru Veličkoviću će biti njegovi portreti, radovi francuske umetnice fotografije Ev Morkret koja ih je poslala galeriji na poklon za ovu priliku.

 

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar