Sorentino ponovo iznenadio: “Novi papa” još provokativniji od svog prethodnika

Novi papa je naizgled savršen, ali kao i njegov prethodnik - krije svoje mane i tajne.

Novi papa
Printscreen/Youtube

Oskarovac Paolo Sorentino se, posle 3 godine pauze, vraća na “male ekrane” nastavkom hit serije “Mladi papa”. Druga sezona, koja donosi još provokativniju priču o poglavaru rimokatoličke crkve nosi naziv “Novi papa” (The New Pope), a pored sjajnog Džuda Loua u glavnoj ulozi pojavljuje se i Džon Malkovič.

Serija nastavlja priču tamo gde je prethodna sezona stala. Papa Pije XIII (Džud Lo) je u komi, a nakon izvesnog vremena, Vojelo uspeva da izdejstvuje da ser Džon Brenoks (Džon Malkovič), umeren i sofisticiran engleski aristokrata, bude izabran za papu pod imenom Jovan Pavle III. 

Novi papa je naizgled savršen, ali kao i njegov prethodnik – krije svoje mane i tajne. On odmah shvata da će biti teško da zauzme praznu stilicu svog harizmatičnog i upečatljivog prethodnika, dok se u Vatikanu Vojelo trudi da vodi Crkvu pod udarom raznih skandala – koji prete da zbrišu najviše ešalone zauvek. 

Top-lista Objektivista: 5 domaćih serija koje su nas prikovale za male ekrane tokom prošle godine

Svih devet epizoda potpisuje oskarovac Paolo Sorentino, koji je ujedno i jedan od scenarista, uz Umberta Kontarela i Stefana Bisesa. U ostalim ulogama svoje pojavljivanje ponoviće Silvio Orlando, Havijer Kamara, Sesil De Frans, Ludivin Sanje i Mauricio Lombardi. Pridružuju im se i Henri Gudman, Ulrih Tomsen, Mark Ivanir, Julija Snigir i Masimo Gini. Šeron Stoun i Merilin Menson će se takođe pojaviti u seriji u gostujućim ulogama.

Serija će premijerno biti prikazana 10. januara na HBO GO-u, kada prve dve epizode dolaze u ponudu. “Novi papa” će takođe biti emitovana na HBO kanalu, gde će prva epizoda biti prikazana 14. januara.

 

Izvor: Blic

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar