Đule Van Gog prvi srpski muzičar koji se našao na platformi Liriklajn

Naš umetnik čita tekstove pet svojih pesama, rame uz rame s Bećkovićem i Crnjanskim

Zvonimir Žukić Žule
printscreen/YouTube

Internacionalna audio-poetska platforma Liriklajn, svetskog renomea, na svom sajtu objavila je pet pesama muzičara Zvonimira Ðukića Ðuleta, frontmena srpske grupe “Van Gogh”, saopštili su producenti, a prenosi Tanjug. 

Selektori sajta, koji predstavlja eminentne međunarodno priznate pesnike, pozvali su našeg umetnika da se predstavi s tekstovima pet svojih pesama.

Umetnik je odabrao sledeće numere: “Zemlja čuda”, “Klatno”, “Opasan ples”, “Brod od papira” i “Za godine tvoje”, koje su dostupne u audio i tekstualnom formatu.

 


 

Zvonimir Đukić se tako našao u društvu još 26 pesnika koji su predstavili svoje pesme na srpskom jeziku, dakle uz Miloša Crnjanskog, Matiju Bećkovića, Desanku Maksimović, Milenu Marković.  

Koncept platforme je vrlo zanimljiv jer podrazumeva da svaki umetnik lično odrecituje svoje pesme. Đule je kao svoju pratnju imao muziku svojih kolega iz benda “Van Gogh”, a zanimljivo je poslušati i ostale naše eminentne poete kako su se snašli u ulozi interpretatora sopstvenih stihova.

 

 

U nastavku aktuelne turneje na kojoj promoviše svoj novi studijski album “More bez obala”, grupa će se prvi put koncertno predstaviti publici u Skandinaviji, 31. januara u Malmeu i 1. februara u Oslu, a nakon pomenutih koncerata, grupu tokom 2020. godine, očekuje koncertna sezona u zemlji i inostranstvu.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar