Inkluzivna predstava u službi humanosti

Izuzetan povod da posetite ovu predstavu je i podatak da će sav prihod od karata biti doniran u humanitarne svrhe

Dar
Milena Đorđević

Pozorišna trupa U.R.A. poziva sve na edukativnu predstavu “Dar” 22.12. u AKUD Krsmanac, uz koju nakon predstave možete prisustvovati i stručnoj tribini. 

Sav prihod od karata biće doniran u humanitarne svrhe za lečenje devojčice Petre Đorđević.

Komad „Dar” prikazuje dečaka Kostu i njegovu porodicu od njegovog rođenja do puberteta. To je priča o ljubavi, različitostima i prihvatanju sebe i drugih. Kosta je poseban i drugačiji. On ima dar. Naučiće svoju porodicu da ponovo voli, okupiće ih i vratiti pravim vrednostima, a publiku podsetiti na smisao ljudskog postojanja na svetu. Predstavana nesvakidašnji, duhovit i dirljiv način podseća gledaoce da u životu treba usporiti i posvetiti pažnju onima do kojih nam je stalo, a da je trenutak ono što život ćini lepšim i da ga nesmemo propuštati.

Predstava „Dar” je druga u nizu u izvođenju i produkciji pozorišne trupe URA. Milena Đorđević, glumica Narodnog pozorišta, idejni je tvorac projekta „Dar“ koji se bavi autizmom, inkluzijom, a na neki način i ostalim vidovima posebnosti i invaliditeta. Miloš Đorđević, glumac u stalnom angažmanu Narodnog pozorišta u Beogradu, svoju prvu profesionalnu režiju je potpisao upravo u ovoj predstavi, a za nju je nagrađen i priznanjem “Miroslav Belović” za najbolju režiju. 

 

 

Izvor: objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar