Nova knjiga iz pera Džordža R. R. Martina: “Ledeni zmaj” je bajka koja vas vraća u detinjstvo

Ova priča vodi nas u svet koji je prethodio "Pesmi leda i vatre", u magičnije doba kojim vladaju zmajevi

Ledeni zmaj
Objektiv.rs

Dugo su fanovi “Igre prestola” čekali na novu knjigu iz magičnog “sveta leda i vatre”. Nakog što je finale serije u produkciji kuće HBO razočaralo mnoge, pa i one najvatrenije poklonike Vesterosa, sve jači su bili pritisci na Džordž R. R. Martina da konačno objavi sledeći deo sage. 

To se, barem delimično, i desilo, mada ne onako kako su svi očekivali. Naime, krajem 2019. godine u knjižarama nas je dočekao novi naslov poznatog pisca – sa potpuno neočekivan sadržajem. Knjiga “Ledeni zmaj” vodi nas u svet koji je prethodio “Pesmi leda i vatre”, u magičnije doba kojim vladaju zmajevi. 

Ova priča, ispovedana u bajkovitom stilu netipičnom za Martinove prethodne radove, upoznaje nas sa malom Adarom, koja, otuđena od porodice i prijatelja, družbu nalazi u mitskom ledenom zmaju. Stranice koje opisuju avanture devojčice i zmaja maestralno je ilustrovao Luis Rojo, a specifičnu notu dao im je sam pisac, koji je uspeo da utka dobro poznate elemente “Igre prestola” u potpuno novo okruženje. 

Iako se na prvi pogled čini kao ništa više no bajka za najmlađe, “Ledeni zmaj” je knjiga koja vas uhvati brzo u svoj zagrljaj – natera vas da probudite dete u sebi, dok u isto vreme nad vama lebdi sumorni osećaj brutalnosti sveta koji je istkao Džordž R. R. Martin.

 

 

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објава коју дели Jelena (@_iwouldratherbereading_) дана


Možda ovo nije naslov koji su fanovi očekivali, možda njime pisac samo “kupuje vreme” i priprema podlogu za dugoočekivani nastavk serijala “Pesme leda i vatre”, ali je ovo svakako knjiga koju svaki zaljubljenik u fantaziju mora imati (rekoše kritičari sa sajta www.sfrevu.com), i jedina zamerka koju joj možemo dati – jeste što je previše kratka. Sa nešto više od 100 strana sa mnoštvo ilustracija ova knjiga nas “napusti” baš u momentu kada nam i probudi apetite.

Autor: D. K.

Izvor: 0bjektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar