Izabel Iper na jesen dolazi u Narodno pozorište

Najavljeni i ostali izuzetni projekti nacionalnog teatra za 2020. godine

Izabel Iper
printscreenYouTube

Proslavljena francuska glumica Izaber Iper igraće 26 i 27. septembra iduće godine na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u predstavi “Marija kaže ono što je Mariji rekla” pariskog pozorišta “Dela Vil”, u režiji Boba Vilsona, najavila je danas direktorka nacionalnog teatra Ivana Vujić.

U poslednjem obraćanju medijima u 2019. Ivana Vujić je između ostalog najavila i članstvo Narodnog pozorišta u Evropskoj pozorišnoj konvenciji u junu u austrijskom gradu Gracu.

Početkom marta najavljeno je gostovanje teatra iz Klagenfurtas dramom Petera Handkea ”Časovi kada ništa nismo znali jedni o drugima” u režiji Roberta Šustera. Očekujemo i gostovanje Slovenačkog narodnog gledališča iz Maribora, a borićemo se za gostovanje ruskog pozorišta ”Teatar nacija” sa Čehovljevom dramom ”Ujka Vanja” u režiji Štefana Braušvajna”, kazala je Vujić.

Molina Udovički Fotez, direktorka drame Narodnog pozorišta, najavila je premijeru predstave “Kaligula” sa Igorom Ðorđevićem u naslovnoj ulozi za 5. februar 2020. 

“Predstavu režira Snežana Trišić. Verujem da će taj komad obeležiti repertoar Narodnog pozorišta u 2020 godini. Planirano je da sledeće godine u Narodnom pozorištu režira Egon Savin. U februaru će publika Narodnog pozorišta videti i autorski projekata Jana Fabra ”Noćni dnevnik”. Pripremamo i dramatizaciju komada ”Orlando” Virdžinije Vulf koji će režirati Bojan Ðorđev. Taj komad će u nekoliko evropskih teatarskih kuća biti na repertoaru istovremeno. Jagoš Marković će na velikoj sceni režirati Čehovljevog ”Galeba”. U planu nam je postavljanje predstave nastale po Tolstojevom romanu ”Rat i mir” u režiji Borisa Liješevića”, kazala je Udovički Fotez.

Konstantin Kostjukov, direktor Baleta, najavio je postavljanje baleta “Ohridska legenda” na sceni nacionalnog baleta u sledećoj godini.

Jamina Trumbetaš Petrović, direktorka Opere, najavila je postavljanje opere “Manon Lesko” Ðakoma Pučinija.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar