U potrazi za ključem sveta

Pečat raskoši života na fotografijama Mije Medaković Toplović

Ključ sveta
Mia Medaković Topalović

Izložba fotografija „Ključ sveta“ druga je samostalna izložba umetnice Mije Medaković Topalović. Izložba se otvara u petak, 13. decembra u 20 sati u izložbenom prostoru BW Experience (Knez Mihailova 27) u okviru kulturno-umetničke inicijative „KVART Belgrade Waterfront“, u partnerstvu sa Galerijom ŠTAB.

Fotografije Mije Medaković Toplović nose pečat raskoši života. Ona stvara fotografije likovno pismene, čiste, koje odišu hrabrim komponovanjem, zanimljivim dinamikama, kontrastima, teksturama, bojama svih atmosfera, znalački i vešto rušeći pravila koja je prethodno savladala revnosno i temeljno. Njene fotografije nose jasne, duboke poruke, hrabre i prepune ljubavi, poštovanja i zahvalnosti.

Katmandu, Firenca, Bali, Berlin, Jordan, Krit, Abu Dabi i Valensija samo su neke od destinacija koje je umetnica obišla tokom poslednje tri godine i zabeležila objektivom svog aparata, da bi sve to pretočila u izložbu fotografija.

“Kroz objektiv želim da vam otključam svet koji mi je blizak, u kojem se ogledam, u kojem sam se spoznala. Otkinute delove svoje duše pronalazila sam na raznim stranama, fotografišući ih i grleći ih. Njihova monumentalnost, energija i lepota vodili su me do sopstvenog izvora“, istakla je ova umetnica.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar