Raspisan konkurs za mlade pesnike, ovo su propozicije

Rok za slanje rukopisa je 12. februar

poezija
Unsplash/Álvaro Serrano

Na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka raspisao je javni poziv za Književni konkurs “Novica Tadić” za mlade pesnike, najavljeno je danas iz Ministarstva.

Kako je saopšteno, konkurs se raspisuje u znak sećanja na pesnika Novicu Tadića, čiji je opus obeležio srpsku poeziju na razmeđu 20. i 21. veka i čiji autorski status prevladava sve poetičke i druge podele na aktuelnoj književnoj sceni, a u cilju podsticanja stvaralaštva mladih pesnika na srpskom jeziku.

Konkurs je prvi put raspisan 2018. godine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi pesnici koji u trenutku raspisivanja konkursa nisu navršili više od 35 godina života i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira u kojoj državi žive.

Neobjavljene rukopise pesničkih zbirki, obima do pet autorskih tabaka, autori treba da dostave u jednom štampanom primerku na adresu Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4, 11 000 Beograd (sa naznakom: za konkurs “Novica Tadić”), kao i u elektronskom obliku, u PDF formatu, na elektronsku adresu: vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs (uz napomenu u predmetu pisma: Za konkurs “Novica Tadić”).

Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do Svetskog dana poezije, 21. marta 2020. godine.

Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića i objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije “Prisustva”, nazvanoj po prvoj pesničkoj zbirci Novice Tadića, pokrenutoj u okviru izdavačke delatnosti Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Rok za slanje rukopisa je 12. februar 2020. godine.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar