Majka i ćerka glume majku i ćerku: Katrin Denev i Kjara Mastrojani (FOTO+VIDEO)

I dalje zanosna, iako je uveliko u osmoj deceniji, glumica suvereno vlada velikim platnom

Kler Darling
printscreen/YouTube

Neobična priča i brutalan kraj su ishod nove drame francuske režiserke Žuli Bertuseli “Kler Darling” (La derniere folie de Claire Darling) koja se u domaćim bioskopima daje od 16. januara.

Pre ovoga je rediteljka je radila francusko-australijsku koprodukciju “Drvo” (2010). Radnja se odvijala oko žene koja je izgubila muža i o tome kako je njena ćerka želela da zaštiti drvo, jer je verovala da je naseljeno duhom njenog pokojnog oca. Sve je rezultiralo intenzivnom napetošću između majke i ćerke, baš kao i u ovoj adaptaciji romana iz 2012. “Faith Bass Darling’s Last Garage Sale” američke autorke Linde Ratledž Stivenson, s tim što je film zaplet romana preselio iz Teksasa u Francusku.

Foto: printscreen/YouTube

 

Film je priča o starijoj gospođi po imenu Kler, koju timači Katrin Denev (77). Budući da živi sama, ona jednog jutra, opsednuta mišlju da će tog dana da umre, odluči da organizuje rasprodaju u svom dvorištu i da se reši svih stvari iz svoje kuće. Budući da je vrlo imućna, vrlo brzo se kod nje sjati mnoštvo komšija i prijatelja u želji da se domognu antikviteta po bagatelnim cenama.

 

Foto: printscreen/YouTube

 

Ali ukoro pristiže i njena ćerka Mari, koju tumači Kjara Mastrojani (48) – u stvarnom životu ćerka Katrin Denev i Marčela Mastrojanija – i stvari počinju da se komplikuju jer prošlost krije dosta neraščišćenih računa u porodici. 

 

Foto: Printscreen/YouTube

 

U bajkovitim scenama prepliću se priviđanja ostarele gospođe i flešbekovi u prošlost, a sve rezultira posve neočekivanim finalom.

 

 

I. V.

 

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar