Udade se Dilane, udade se i ti, Gručo…

Jubilarno izdanje čuvenog stripa ostavilo fanove u šoku

DIlan Dog
Printscreen / Instagram

Kraj prethodne godine ostavio je stripomane u blagom šoku. Veliki jubilej koji su svi fanovi čuvenog stripa o detektivu noćnih mora “Dilanu Dogu” – sa nestrpljenjem očekivali, prošao je obavijen velom intriga i špekulacija. Ruku na srce, bilo je “upozorenja”, još se početkom novembra pričalo o tematici 400. broja italijanske redovne serije, koja se na trafikama pojavila dva dana pre isteka godine – i…recimo samo da je Dilan završio 2019. sa bengom!

I dok je urednik serijala Roberto Rekioni na društvenim mrežama uveliko najavljivao ovu prelomnu epizodu, procurela je vest da će se na naslovnim koricama naći slika Dilana i vernog mu pomoćnika Gruča pred oltarom. Zbunjenost fanova kratko je trajala – uskoro su se pojavile i prve slike, i gle čuda – dva junaka zaista su se našli pred oltarom, samo što niko nije očekivao da će Gručo nositi belu venčanicu, a Dilan biti mladoženja! Šlag na tortu bila je i ilustracija na kojoj se njih dvojica strastveno ljube (kasnije se ispostavilo da su mnoga izdanja jubileja odabrala nešto “mirnije” varijante za naslovnice, te se za originalno izdanje u opticaju našlo čak 5 različitih naslovnih strana)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonio Mattia Bruno (@antonio_mattia_bruno) on

Malo je reći da je za čitaoce Dilana Doga ova vest bila uznemirujuća, jer je čuveni istraživač natprirodnih pojava i te kako poznat kao ženskaroš, koji je, bar u ranim epizodama, menjao devojke u svakom broju.

Rakioni nije dugo čekao da izađe pred medije, rekavši da je došlo vreme za preuzimanje štafete. Preciznije – došlo je doba da Dilan Dog dobije “novo ruho”, te će se dobro poznati junak nakon svoje 400. avanture svetu predstaviti u novom svetlu. Verujemo da je malo ko (a pogotovo legendarni tvorac samog serijala Ticijano Sklavi) ikada očekivao da će to “svetlo” možda biti obojeno bojama duge.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ultimi arrivi Bonelli allo Zainetto!! #zainettopraticodiheward #sergiobonellieditore #fumetti #dylandog #nathannever #bracciano

A post shared by zainettoheward (@zainetto_pratico_di_heward) on

Roberto je objasnio da je za ovakav preokret u karakteru čuvenog strip-junaka dobio punu podršku kreatora, a kao dodatak u 400. izdanju pojavljuje se i simbolična scena ubistva samog Sklavija, što je definitivno označilo kraj jedne ere. 

– Avantura sa nadrealnim i uznemirujućim tonovima, koji će uzdrmati temelje Dilan Dog narativnog univerzuma, usmeravajući ih ka novim, nezamislivim scenarijima horora. Roberto Rekioni, Anđelo Stano i Korado Roi opisali su dugačku odiseju Dilana i Gruča na moru. Izgubljeni u neprijateljskom i bezimenom okeanu, njih dvojica će se morati da se suoče sa olujama, čudovištima i nemogućim mestima, u vizionarskoj spirali koja će istraživača noćnih mora predvoditi u prisustvu nezamislivog, gigantskog protivnika, od čije smrti zavisi sudbina celog sveta, ali i nada u novu budućnost – glasi opis 400. epizode, pa, ako mislite da će vam ovaj jubilej biti “po meri”, prepuštamo vam da sami prelistate stranice i vidite epilog ove…neočekivane priče.

 

Izvor: objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar