Kompozitor muzike za Betmena i Simpsonove na najvećem festivalu na svetu

Deni Elfman objavio da će se pojaviti kao izvođač na Coachella 2020.

Deni Elfman
printscreen/YouTube

Iza muzike filmova o Betmenu, Spajdermenu, Bitlđusu, Simpsonovima, Grinču, Ligi pravednika, te svim filmovima za decu Tima Bartona stoji isto ime – Deni Elfman.

Ovaj američki kompozitor nasupiće na jednom od najvećih svetskih muzičkih festivala “Coachella 2020.” rame uz rame sa Kalvinom Harisom, Lanom del Rej i drugima.

Elfman je to objavio na Twitteru, komentarišući: “Pretpostavljam da je tajna sad otkrivena. @coachella 2020!“. Njegov tvit obećava: „Deni Elfman… Prošlost, sadašnjost i budućnost! Od (benda) ‘Boingo’ do Betmena pa nadalje!“


 

Da li potvrđuje ono čemu se svi nadamo – da neće svirati samo muziku svog američkog new wave benda “Oingo Boingo”, već da će takođe obradovati publiku nekim od svojih najpopularnijih partitura? To se još ne zna, ali se fanovi nadaju.

Elfman je najavljen za subotnji set prvog vikenda festivala, koji se održava u pustinji Kolorado. Postava za naredni vikend tek treba da bude saopštena.


 

Njemu će se pridružiti neka od najvećih muzičkih imena, uključujući “Rage Against the Machine”, Lanu del Rej, Kalvin Harisa i Luisa Kapaldija.

Legendarni kompozitor Hans Cimer je nastupio na festivalu “Coachella” 2017. godinu, mešajući rok s ikoničnim partiturama po kojima je poznat – muzikom iz filma “Pirati s Kariba”, u izvođenju električnog violončela. Ako Elfmanov set bude sličan, biće to poslastica za prisutne.

 

I. Vujnović

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar