Svetski kritičari podeljeni u oceni poslednjeg dela “Ratova zvezda”

Jedni ga hvale, drugi kažu da ipak nije dostojan kraj serijala koji je trajao 42 godine

Star wars
Tanjug/AP/Jonathan Olley/Lucasfilm

Mnogi kritičari smatraju da “Uspon Skajvokera” koji je trebalo da bude sjajan završetak priče o “Ratovima zvezda”, filmskog serijala dugog 42 godine, nije uspeo a reditelja Džej Džej Abramsa optužuju da nije originalan.

Kritičari tvrde da je završetak skrojen tako da podilazi okorelim fanovima ovog serijala.

Na sajtu Roten Tomatos dobio je samo 59 odsto pozitivnih ocena, što je najgore za neki film iz serijala od “Fantomske pretnje” koji se inače smatra najgorim od njih devet.

Časopis “Los Anđeles tajms” je film nazvao “kukavičkim” s “jeftinim obrtima”, prenosi N1.

“U želji da nikoga ne uvredi, ispao je kao da su ga radili fanovi, a ne profesionalne filmadžije”, dodaje časopis.

Magazin “Holivud reporter” piše da je Abrams napravio film po načelu “više je više”, što gledaoca ostavlja “nadutog zbog previše različitih jela s čudnim sastojcima”.

Prethodni film, “Poslednji Džedaj” bio je eksperimentalan i oduševio je kritičare, ali ga je zato, jer je poremetio neke dogme “Ratova zvezda”, na nož dočekalo glasno krilo tvrdokornih fanova.

S druge strane, ima i pozitivnih kritika. Tako “Verajeti” piše da se radi o “najelegantnijoj i najemotivnijoj” epizodi “Ratova zvezda” od “Imperija uzvraća udarac” iz 80-ih godina.

“Dejli telegraf” dodaje “da našim junacima daje kraj kakav zaslužuju”, a CNN navodi da je Abrams snimio “film za one koji ga najviše vole”.

List “Njujork tajms” nije bio tako uviđavan i napisao je da je Abrams “najuporniji B student u popularnoj kulturi”.

Znalci, međutim, ne očekuju da će loše kritike smanjiti želju da se pogleda film, koji je u sredu ušao u svetsku distribuciju i pretpostavljaju da bi prvog vikenda prikazivanja mogao da zaradi između 200 i 225 miliona dolara na blagajnama u SAD i Kanadi, a to bi bilo među najboljim otvaranjima u istorije filma.

 

Pročitajte: Pripreme za srpsku premijeru Ratova zvezda u punom jeku (FOTO+VIDEO)

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar