Susret umetnosti i nauke nije nemoguć: art+neuroscience 2019

Permijera performansa Jasne Jovićević o načinu kako reaguju moždani talasi na njenu muziku

Veštačka inteligencija
Pixabey

Manifestacija “art+neuroscience”, koja predstavlja mesto susreta umetnosti i nauke, biće otvorena od 14. novembra do 7. decembra, na više lokacija u Beogradu, a posetioce očekuje raznovrstan program, od edukativnih radionica, masterklas predavanja, vođenja kroz izložbе i radionica za školarce.

Uz korišćenje naprednih tehnologija i autentičnih kreativnih postupaka, odabrani umetnici predstaviće svoje viđenje neuronauka i savremenih naučnih istraživanja i otkrića, ali i njihovog odnosa i uticaja na čoveka i društvo u celini.

Jedan od radova koji će premijerno biti prikazan tokom svečanog otvaranja manifestacije, 14. novembra, u Galeriji nauke i tehnike SANU, jeste i performans Jasne Jovićević “Sedim i brinem za nju”, pobednice prve nacionalne “AI Lab” selekcije u Srbiji. Ovaj naučno-umetnički projekat saksofonistkinje i kompozitorke, jedne od najboljih muzičara domaće džez scene, preispitaće na koji način reaguju moždani talasi na njenu muziku, kao i to na koji način je muzikom moguće manipulisati moždane talase slušaoca.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar