Ništa kao miris svežih kroasana: Čokoladna poslastica za vašu porodicu

Predstavljamo vam ideju za obrok koji će oduševiti vaše ukućane

kroasan
pixabay.com

Napravite čokoladne kroasane koje možete držati u zatvorenoj kutiji i do tri dana nakon pečenja.

 

Sastojci:

 

1 paket (500 gr) lisnatog testa (otkravljenog, ali hladnog)
200 g čokoladnog namaza
1 jaje (plus 1 kašika vode)

 

Priprema:

Ugrejte rernu na 180°C. Pripremite pleh, postavljen papirom za pečenje. Pospite radnu površinu sa malo brašna i odmotajte rolnu lisnatog testa. Izravnjajte ga oklagijom. Isecite trouglove oštrim nožem ili nožem za picu.
Na svaki trouglić stavite po jednu kašiku čokoladnog namaza i onda urolajte kroasan, počevši od najšireg dela ka vrhu.
Stavite na pleh i lagano, prstima savite kroasan u oblik polu-meseca.
U manjoj činiji umutite jaje sa kašikom vode i premažite kroasane.
Pecite od 25 do 30 minuta ili dok kroasani ne porumene.

Izvor: Jakirecepti.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar